Bästa regnjacka för hund 2023 – Skydda din hund vid dåligt väder!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Hurtta Monsoon Hundtäcke2. Dogman Regntäcke Petronella3. Ruffwear Sun Shower Regnjacka
Hurtta Monsoon HundtäckeDogman Regntäcke PetronellaRuffwear Sun Shower Regnjacka

Bästa regnjacka för hund 2023 – Även när det regnar ute eller är blåsigt så förtjänar din hund en riktig långpromenad. Men det är inte bara du som bör klä dig efter väder. Även din hund måste skyddas från det allra värsta regnet och en regnjacka för hundar är då ett utmärkt val. Det är dock viktigt att den har rätt passform för att din hund ska kunna sträcka på benen och njuta av promenaden. 

Vi har jämfört olika val på marknaden och har sedan satt samman denna topplista som inkluderar de tre bästa regnjackorna för hundar som vi tycker du ska kika lite extra på! 

Topp tre regnjackor för hund bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Hurtta Monsoon Hundtäcke 

 • Flera olika storlekar 
 • Skön passform 
 • Skyddar mot regn och vind 
 • För alla åldrar 

Överst på topplistan hittar du denna bekväma regnjacka Monsoon från varumärket Hurtta. Ett praktiskt val som skyddar din hund från både regn och vind, men som också kan användas av både valpar och äldre hundar, där storleken enkelt kan anpassad efter din hunds mankhöjd. 

Tack vare jackans nyans med inkluderade reflexdetaljer så kommer din hund vara synlig för omgivningen även när vädret är sämre. En annan fördel är att formen och designen på regnjackan gör den mycket enkel att trä på över din hunds huvud. Ett praktiskt val som vi rekommenderar varmt! 

2. Dogman Regntäcke Petronella – God ventilation! 

 • Kan användas året om 
 • Flera olika nyanser 
 • Med luftigt nättyg 
 • Enkel att ta på 

Detta mycket prisvänliga regntäcka Petronella från varumärket Dogman är helt klart en storsäljare. Förutom att regnjackan är billig att köpa in, finns den också tillgänglig i ett väldigt brett utbud av olika storlekar och nyanser. Perfekt så att du kan anpassa valet efter storleken på din hund. 

Petronella är tack vare sitt lättviktsmaterial och luftiga nättyg ett bra val att använda året om, där materialet skyddar mot både regn, solsken och vind. Jackans goda ventilation gör också att din hund inte riskerar att överhettas på sommaren när det är varmt. Ett multifunktionell val som passar flera olika typer av hundägare.  

3. Ruffwear Sun Shower Regnjacka – Lättviktsmaterial! 

 • Flera olika storlekar 
 • Lätt att dra på 
 • Bekväm att bära 
 • Vattenpelare: 2000 millimeter 

En liten mer kostsam regnjacka för hundar är Ruffwears Sun Shower. Denna modell är tillverkad av lättviktmaterial som också bidrar till att höja priset en aning. Men om du letar efter en bekväm och funktionell regnjacka som du kan använda hela året så kommer modell inte vara någon besvikelse. 

Regnjackan har en vattenpelare på 200 millimeter, vilket skyddar din hund även när det regnar väldigt mycket. Vid köpet kan du välja mellan mängder av olika storlekar, så att regnjackan sitter perfekt på din hund utan att begränsa under promenaden. 

3 vanliga frågor om regnjackor för hundar: 

Hur avgör jag vilken storlek jag bör köpa på regnjackan? 

På varumärkets hemsida så anges oftast riktlinjer för hur du mäter ut vilken storlek som du bör köpa till din hund. Men det finns också andra tabeller som ger dig ett väldigt bra hum om vilken du ska välja. 

Finns det några knep för att vänja hunden vid regnjackan? 

Alla hundar uppskattar inte att bära en regnjacka under promenaden. Men det finns några saker som du kan göra för att vänja din hund på ett enkelt sätt.  

Börja med att ta på regnjackan inomhus och låt din hund ha på sig regnjackan en kort stund. Här kan du anpassa hur längre, beroende på hur obekväm din hund tycker den är att bära. Addera sedan successivt tid och efter ett tag kommer det inte vara några problem att få på regnjackan när vädret är sämre utomhus.  

Vad ska man tänka på vid köp av regnjacka för hundar? 

Det allra viktigaste är att din hund känner sig bekväm under promenaden och därför är passformen det allra viktigaste. Dessutom är det också viktigt att du väljer en regnjacka som passar säsongen och skyddar tillräckligt när det är kallare utomhus, men som heller inte gör det svettigt och varmt att ha regnjackan på sig under sommaren.  

Gör ett val som passar din hund och om du är osäker så mät din hunds mankhöjd, för att säkerställa att regnjackan sitter bekvämt.  

Bästa regnjacka för hund
Skydda din fyrbenta vän mot regn med en regnjacka för hund

Hur vi valde ut produkterna till vår topplista 

Promenaderna som du tar med din hund hjälper er att komma närmare varandra, men är också ett bra sätt för dig att få in lite extra vardagsmotion. När regnet står som spön i backen, så är det inte alltid så trevligt att ge sig ut på den där svängen som din hund behöver.  

Att investera i en regnjacka till din hund kommer att skydda pälsen och gör det enklare när ni kommer hem igen. Du slipper de tråkiga baden och säkerställer också att din hund håller sig torr under promenaden. Men vad ska du då tänka på när du väljer ut vilken regnjacka för hundar som du bör investera i? 

Vi har kikat på olika modellers material, passform och val av storlekar för att sedan kunna välja ut några som vi finner mer utmärkande. Dessutom har vi läst flera tester och recensioner inom området, för att kunna göra ett rättvist val. Vilken regnjacka på topplistan är din favorit? 

Källor: 

https://www.djur.nu/basta-regnkladerna-hund/

https://hund24.se/basta-regntacket-for-hundar/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa regnjacka för din hund

Dogman
Vetzoo
Prisjakt
Pricerunner