Bästa akvariepumpen 2024 – filtrera ditt akvarievatten för optimal miljö för dina fiskar!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Eden WaterParadise Eden 1352. Eden WaterParadise EDEN 1143. Eden WaterParadise EDEN 128
Eden WaterParadise Eden 135Eden WaterParadise EDEN 114Eden WaterParadise EDEN 128

Bästa akvariepumpen 2024 – Alla våra husdjur behöver leva i en naturlig och hälsofrämjande miljö. För att dina fiskar ska må bra är det därför viktigt att akvariet har en pump. En akvariepump hjälper också till att skapa en naturlig rörelse i vattnet för dina fiskar som de mår väldigt bra i. Inte enbart ger det en naturlig ström i ditt akvarium, men det ger också dina fiskar det syre som de behöver.

Idag finns det ett stort utbud av akvariepumpar på marknaden, allt ifrån pumpar som är tystlåtna till pumpar som du antingen kan ha på insidan eller utsidan av akvariet. Vi har sammanställt en köpguide med våra topp 3 akvariepumpar för att göra det lättare för dig att hitta rätt!

Topp 3 akvariepumpar bäst i test 2024

1. Vår Vinnare – Eden WaterParadise Eden 135 57197!  

 • Finns olika modeller beroende på storlek på akvarium
 • Torr eller dränkt placering
 • Enkel anslutning
 • Har ett integrerat självrengöringssystem

Eden WaterParadise EDEN 135 57197 är den ultimata akvariepumpen för ditt akvarium. Detta då denna modell gäller för akvarium upp till hela 300 liter, men du kan även välja mellan modeller som är anpassade för både större och mindre akvarium. Det finns två kåpor i denna akvariepump, vilket ger antingen torr eller dränkt placering. Pumpen kommer också med en termiskt överbelastningsskydd för att den ska ha en kontinuerlig drift utan störningar.

Pumpen kommer med ett integrerat självrengöringssystem som tar bort både kalkavlagringar och algavlagringar så du slipper rengöra det manuellt. Eden WaterParadise EDEN 135 57197 är också enkel att anslutas till ditt akvarium. Denna pump är designad av högteknologiskt material som också är mycket hållbart.

 

2. Eden WaterParadise EDEN 114 57168 – Ger en naturlig vattencirkulation för dina fiskar!

 • Filtrering
 • Naturlig vattencirkulation
 • Lång livslängd
 • Överbelastningsskydd

När du väljer en akvariepump vill du att den ska ge naturliga cirkulationer i vattnet och att den har en form av filtrering. Detta är precis vad Eden WaterParadise EDEN 114 57168 gör. Det är en pump som är utvecklad till att hålla ett rent akvarium där fiskarna trivs. Den kommer med en 6-stegs flödesregulator och för en kontinuerlig drift finns det också ett överbelastningsskydd inkluderat.

Eden WaterParadise EDEN 114 57158 passar för akvarium upp till 100 liter. Har du ett större akvarium är denna akvariepump därför helt optimal gällande storleken. Modellen erbjuder dessutom en jämn drift och pumpen har en lång livslängd.

 

3. Eden WaterParadise EDEN 128 571179 – En tyst akvariepump!

 • Överbelastningsskydd
 • Hållbar
 • Låg energiförbrukning
 • Reglerat steglöst flöde

Om du är ute efter en akvariepump som är helt tystgående och hållbar kommer Eden WaterParadise EDEN 128 57179 Akvariepump att vara ett fint alternativ för dig. Det är en pump som ger naturliga vattencirkulationer i vattnet och den har även utvecklats för att kunna hantera filtrering på ett effektivt sätt.

En annan fördel med denna är att den har en låg energiförbrukning. Den kommer också med ett överbelastningsskydd så att den kan erbjuda en kontinuerlig drift i akvariet. Pumpen har även en miniatyrmotor och har ett reglerat steglöst flöde.

 

Tre vanliga frågor om akvariepumpar :

Varför behöver jag en akvariepump?

En akvariepump är vitalt då den cirkulerar och filtrerar ditt vatten ordentligt. I ditt akvarium är det viktigt att det finns en lagom stark ström, vilket en akvariepump även kan hjälpa till med. En akvariepump ser till att ditt akvarium hålls rent och håller farliga bakterier för dina fiskar långt borta.

Hur stor akvariepump behöver jag?

Det som är viktigt är att du inskaffar en akvariepump som är stor nog för ditt akvarium. Ju större akvarium du har desto större akvariepump behöver du. Innan du inskaffar en akvariepump är det viktigt att du har koll på hur många liter ditt akvarium rymmer, sedan inskaffar du en akvariepump som är passande för detta.

Hur ofta behöver jag rengöra akvariepumpen?

Regelbunden rengöring av din pump är viktigt för att den ska hålla och vara effektiv. Det är därför värt att du rengör den regelbundet, speciellt om du märker att den har börjat att bli mindre effektiv. Kom ihåg att det även är viktigt att du byter vatten ofta och rengör själva akvariet som dina fiskar lever i för bästa möjliga trivsel och miljö.

Bästa akvariepumpen
Skapa en trivsam miljö för dina fiskar med en akvariepump

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Kvaliteten av akvariepumpen är en av de viktigaste faktorerna som vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista. För att våra val ska kunna användas av så många läsare som möjligt har vi även valt ut modeller av pumpar som passar olika storlekar på akvariet. Innan du köper en akvariepump måste du därför kontrollera hur många liter det rymmer för att pumpen ska kunna ta hand om ditt akvarium för bäst omhändertagning av dina fiskar.

Vi kikade även på hållbarheten av de akvariepumpar som vi valde, för att en investering ska vara väl värd priset. Priset väger därför också in, då vi valt tre olika akvariepumpar i olika prisklasser för att du kan hitta den som är mest passande för dig. För glada fiskar krävs det en akvariepump, så beställ hem en från vår Topp 3 lista. Du kommer inte att ångra dig!

Länkar och referenser

Alla akvariepumpar hos Conrad