Bästa kattlådan 2023 – hitta den bästa kalltlådan för din katt!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. ModKat Kattlåda2. PepWee EcoMinor kattlåda3. Minka Kattlåda
ModKat KattlådaPepWee EcoMinor kattlådaMinka Kattlåda

Bästa kattlådan 2023 – För dig som har en katt som bor inomhus är det vitalt att hitta den rätta kattlådan åt din håriga vän. En bra kattlåda är viktigt för att din katt inte ska uträtta sina behov på andra ställen i huset. I valet av kattlåda finns det dock mycket att tänka på. Du vill att din katt ska gilla kattlådan så att den alltid väljer att använda den och den får heller inte vara för liten utan det ska finnas tillräckligt med plats för din katt att uträtta sina behov.

Idag finns det dock ett stort utbud av olika kattlådor på marknaden och inte enbart den klassiska kattlådan som vi alla känner igen. För att hjälpa dig att välja den bästa kattlådan har vi därför satt ihop en guide med de bästa 3 kattlådorna under året.

Topp 3 kattlådor bäst i test 2023

1. ModKat Kattlåda – Snygg, funktionell och perfekt för din katt!

 • Kommer i olika färger
 • Snygg design
 • Klicklås på taket
 • Kommer med en ergonomisk spade

Modkat Kattlåda är vinnaren för oss där katten kommer in från taket av lådan. Det är en modern kattlåda som visar att en kattlåda kan även ha en snygg design, vilket gör att den kan passa din inredning. Den kommer med antiglid fötter så att den inte glider runt på golvet. Det finns även ett klicklås på taket som gör att barnen inte kommer in i lådan. Till köpet kommer också en ergonomisk spade som du kan använda när du gör rent lådan.

Lådan är också djup, vilket gör att det minskar risken att katten kommer att sprätta sanden utanför lådan och linern är också återanvändbart, vilket är bra för miljön i det långa loppet. Kattlådan är även vattentät och tvättbar för att förenkla rengöring.

 

2. PepWee EcoMinor kattlåda – Absorberar obehaglig luft fullständigt!

 • Miljövänlig
 • Dubbla bottnar
 • Tassarna förblir torra och rena
 • Enkel att rengöra

För dig som vill att det ska vara enkelt att rengöra kattlådan är PeeWee EcoMinor ett smart alternativ. Den kommer med dubbla bottnar där två underdelar är placerade på varandra. Det gör att ungefär 90 % av urinen passerar då igenom gallret på den övre delen ner till den nedre behållaren. Urinen kommer då att absorberas av det naturliga träströet och det blir sedan sönderdelas till sågspån. När katten gräver kommer spånet att faller ner i gallret, vilket gör att din katts tassar blir rena och torra.

Sågspånet i PeeWee är gjorda av sågspån från skogstall och svensk rödgran och är både återvinnbara och biologiskt nedbrytbara. De absorberar också mer fukt än klassisk kattsand och hjälper bort att ta bort obehaglig doft.

 

3. Minka Kattlåda – Enkel att flytta runt!

 • Kommer i olika färger
 • Har handtag
 • Odörfilter
 • Dörr som katten enkelt kommer in i

För katter som inte gillar att gå igenom taket och vill ha egen tid med tak och väggar kring sig är Minka Kattlåda perfekt. Den kommer med handtag så du enkelt kan flytta den. Du kan även välja mellan olika färger så att den passar din inredning. Att rengöra den är även lätt då du kan ta av den övre delen av lådan.

Minka kattlåda kommer också med odörfilter. Dörren svänger också åt båda hållen så det är enkelt för din katt att komma in och ut. Det är också en stadig kattlåda och är stor så katten har chansen att röra sig i lådan ordentligt.

Tre vanliga frågor om kattlådor:

Hur väljer jag rätt kattlåda?

Vilken kattlåda du borde välja beror på en hel del olika saker. Om du har barn är det bra att ha en kattlåda som inte är enkelt för barnen att komma åt. Då kan en låda som har en öppning på toppen vara ett bättre alternativ. En annan sak att tänka på är hur din katt uträttar sitt behov. Om din katt står när den uträttar sina behov är det bra att ha en låda med väggar. Sitter den dock ned fungerar det bra med bara kanter runt om.

Vart borde jag placera kattlådan?

Det måste vara enkelt för din katt att komma åt lådan. Ställ den därför inte någonstans där en dörr kan stängas av misstag. Ha den också placerad någonstans där det är lugnt så att katten inte känner sig stressad när den försöker att uträtta sina behov. Om katten utför sina behov utanför lådan kan detta beror på att du måste flytta kattlådan till en annan plats.

Hur rengör jag bäst en kattlådan?

För att bäst ta hand om en kattlåda är det viktigt att den blir städad dagligen. Det är rekommenderat att städa den minst en gång per dag för att inte lukt ska spridas i ditt hushåll. Du borde också tömma lådan helt och rengöra den regelbundet. Detta leder till att du förhindrar den dåliga lukten i ditt hem, och att katten använder kattlådan istället för ditt golv.

Bästa kattlådan
Hitta bästa kattlådan för din katt

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Katter är älskade husdjur och är din katt en innekatt är det vitalt att hitta rätt kattlåda. Inte enbart för din katt, men även för dig så att katten inte utför sina behov runt om i huset. Vi kikade på många olika kattlådor i olika prisklasser och modeller innan vi valde ut vår topp 3 lista. Vi hade även i åtanke att olika katter har olika behov när det kommer till en kattlåda.

Alla katter har sina egna preferenser och personligheter och därför kan det ibland krävas att du får testa på några olika kattlådor innan din katt är nöjd. Men de tre kattlådor vi har i vår lista är alla av hög kvalitet som din katt förhoppningsvis kommer att älska!

Länkar och referenser

Alla kattlådor hos Supercat, Granngården

ModKat kattlåda videorecension