Bästa värmebaljan för hästar 2023 – behaglig vattentemperatur i minusgrader!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Värmebalja Rund Isobar 110 W2. Värmehink med transformator Isobar 203. Värmehink med transformator
Värmebalja Rund Isobar 110 WVärmehink med transformator Isobar 20Värmehink med transformator

Bästa värmebaljan 2023 – Hästar dricker stora mängder vatten, även under vinterhalvåret. Med kalla temperaturer riskerar du att dricksvattnet till dina hästar fryser till is eller blir för kallt för dem att dricka. En värmebalja består av en isolerande hink och en transformator som behåller vattnets temperatur på en behaglig nivå när det är minusgrader ute.

Därför är det värt som hästägare att investera i en högkvalitativ värmebalja som gör att du slipper gå ut och knacka hål på isen som bildats på dricksvattnet. I vår bäst-i-test guide har vi valt ut tre svårslagna modeller för den bästa värmebaljan.

Topp 3 bästa värmebaljor för hästar bäst i test 2023

1. Vår vinnare – Värmebalja Rund Isobar 110 W, 65 L – Håller vattnet frostfritt ner till -25°C!

 • 65 Liter
 • Frostfritt vatten ner till -25°C
 • Kommer med en transformator på IP 34
 • Lättviktig

Om du är ute efter en stor värmebalja som du kan använda till flertalet hästar är Värmebalja Rund Isobar 110 W, 65 L ett perfekt alternativ! Värmebaljan har en volym på hela 65 liter, vilket gör att du slipper fylla på baljan ofta. Isobar har en kraftfull effekt på 110W har en vikt på endast 9,1 kilo, som gör den enkel att få ut i hagen trots en kall dag.

Värmebaljan är utrustad med ett smart värmeelement i sidan som håller vattnet helt frostfritt ner till -25°C. Vad vi gillar lite extra med Värmebalja Rund Isobar 110 W, 65 L är att den dessutom är heöt isolerad och dubbelbottnad. Du monterar enkelt matarkabeln i baljan och för bästa effekten lägg den i ett kabelrör. Den är ett perfekt val för dig som vill ha en värmebalja som är både stor, praktisk och av hög kvalitet.

 

2. Värmehink med transformator Isobar 20 – Värmebalja som kommer med transformator!

 • Vikt på 3,5 kilo
 • IP klass 33
 • Kommer med transformator
 • Fäste för montering på väggen medföljer

Värmehink med transformator Isobar 20 är en enklare variant av värmebalja på enbart 3,5 kilo och rymmer 17 liter vatten . Den passar därför perfekt till den som har tänkt använda baljan till en enskild häst. Värmebaljan ger dig rostfritt vatten till dina djur ända ned till -25°C och baljan är också tillverkad av livsmedelsgodkänd plast, vilket betyder att den kan användas till alla sorters av djur.

Om du vill montera fast baljan på väggen går detta också utmärkt då den har ett inkluderat fäste för montering på väggen. Effekten på baljan ligger på är 60W och transformatorn är IP 34 och anslutningskontakten har en IP klass på 33. Ett högt rekommenderat val för den som letar efter en lite mindre balja, med goda värmemöjligheter.

 

3. Värmehink med transformator, blå – Isfritt vatten för din häst!

 • Snygg färg
 • Isfritt vatten
 • Frostfritt ner till -20°C.
 • Kommer med transformator

Är du ute efter en värmebalja som både håller dricksvattnet på en behaglig temperatur, men även kommer med en snygg design och färg är Värmehink med transformator, blå ett perfekt val! Detta val av värmebalja är vårt mest prisvärda val på topplistan och baljan har en skyddsklass på IP68 och den håller vattnet frostfritt ner till hela -20°C.

Värmebaljan rymmer 20 liter vatten och har en inbyggd transformator och väger enbart 1,7 kilo utan transformatorn, och 4,3 kilo med den. Den är därför oerhört lätt att transportera runt i stallet om du vill byta plats på den ofta. Baljan är även liten i storleken med en höjd på 32 centimeter, en bredd på 35 centimeter och en längd på 41 centimeter. Till värmebaljan kommer dessutom med en 3,5 meter sladd mellan hinken och transformatorn. Ett perfekt val av värmebalja för den som har en mindre budget att hålla sig till!

 

 

Tre vanliga frågor om värmebaljor för hästar:

 

Vad gör en värmebalja?

En värmebalja håller vattnet på en lämplig temperatur för dina hästar under vinterhalvåret, och ser till att vattnet inte fryser till is. Hästar dricker minst lika mycket vatten under vinterhalvåret och det är därför oerhört viktigt att du som hästägare ser till att dina hästar alltid har tillgång till gott dricksvatten. En värmebalja kan därför verkligen bli en räddare i nöden för dina hästar då den ser till att dina hästar aldrig står utan vatten under kallare dagar.

Hur vet jag vilken storlek jag behöver?

Innan du gör ditt val är det viktigt att du först tänker ut hur stort behov du har av baljan och till hur många hästar du kommer att behöva den. Priset för värmebaljor för olika storlekar på marknaden skiljer sig rätt mycket. Att investera i en värmebalja med högre volym kan vara en god idé då du inte behöver byta eller fylla på dricksvattnet till dina hästar lika ofta.


Hur kan jag isolera baljan ytterligare?

När du ska använda dig av din värmebaljan kan det vara en god idé att du noga placerar ut den på ett sådant sätt så du kan få ytterligare isolering. Du kan exempelvis placera ett isolerande material på marken och sedan ställa baljan ovanpå. Kvalitativa material som är isolerande är frigolit eller cellplast som effektiv håller kylan från marken borta. Du kan även med fördel ställa ut baljan på en plats där du undviker stark vind, som kan göra att baljan kyls ned snabbare.

Bästa värmebaljan
Investera i en effektiv värmebalja för dina hästars vatten under kallare temperaturer

En sista tanke

En värmebalja kan vara rätt dyr, men är du en hästägare är det en viktig investering. Anledningen till varför man ska ha värmebalja är för att dina hästar ska ha tillgång till dricksvatten oavsett utetemperatur. Välj en värmebalja som passar dina behov och yttre förutsättningar, men se till att den är både isolerad och kan hålla dricksvattnet på en god temperatur, även i högre minusgrader.

Referenser och länkar

https://djurlandet.nu/basta-varmebaljan-for-hastar/

https://www.tidningenridsport.se/wp-content/uploads/SiteGlobalFiles/f4/0b/f40bd5a7-dba6-4923-95f1-01c7628d1400.pdf

Vi har jämfört värmebaljor för hästar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Granngården