Bästa fågelburen 2023 – Få din fågel att stormtrivas hemma!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Ferplast Bella Casa fågelvoljär2. Montana Madeira I3. Ferplast Piano 6
Ferplast Bella Casa fågelvoljärMontana Madeira IFerplast Piano 6

Bästa fågelburen 2023 – Om du planerar att köpa en eller flera fåglar är det en förutsättning att du även köper med en fågelbur. Det allra viktigaste är att du inte köper en för liten bur, för den fågelart som du har. Buren bör därför vara stor nog för din fågel att kunna sträcka på sina vingar, och även för att kunna flyga runt lite i.

Idag finns det ett stort utbud på marknaden med fågelburar som du kan välja mellan. Fågelburar kommer i en mängd storlekar och former för att passa olika sorters av fåglar. Du behöver till exempel inte samma fågelbur för en undulat som du behöver för en större papegoja.

För att göra valet av en ny fågelbur enkelt för dig har vi satt samman en topplista med tre kvalitativa fågelburar!

Topp 3 fågelburar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Ferplast Bella Casa fågelvoljär

 • Kommer med en utdragbar bottenficka
 • Snygg design
 • Enkel att montera
 • Svängbar foderbar

För dina undulater, parakiter och andra småfåglar är Ferplast Bella Casa Fågelvoljär ett perfekt hem. Det är en fågelbur som kommer i två olika storlekar beroende på vilka fåglar du har och hur många fåglar som det ska vara hem till. För att göra rengöringen enklare kommer den också med en utdragbar bottenlåda.

Det är en fågelbur som är gjord av robust trä av hög kvalitet och med extraordinär voljär. Ferplats Bella Case Fågelvoljär kommer med tre låsbara gallerburar, en på framsidan och två på sidan. Färgen på buren är vit och den har ett pulverlackat galler i svart, vilket gör att den passar in i de flesta hem. Den kommer med en svängbar foderbar som med två uttagbara skålar inkluderade i rostfritt stål. Du kan därför både ha denna fågelbur inomhus och utomhus.

 

2. Montana Madeira I – Praktisk landningslucka!

 • Kommer med förvaringsutrymme
 • Stor lucka
 • 4 matningsluckor
 • Landningsbana

Montana Maderia I är en fågelbur som du kan använda direkt efter köp då den kommer med användbara tillbehör. Den är utrustad med en praktisk landningslucka som fåglarna kan landa på efter att de har flugit runt i hemmet. Fågelburen har även fyra praktiska matningsluckor och du kan fylla på deras skålar från utsidan.

Den kommer också med en praktisk hylla där du kan förvara nödvändiga redskap och deras mat. Det finns även en extra lucka på buren där du kan fästa ett badhus eller häckningsbo. För att göra rengöringen enklare finns det en utdragbar golvbricka på botten av buren. Denna bur har dessutom hjul som gör den enkel att flytta runt i ditt hem.

 

3. Ferplast Piano 6 – Snygg och rymlig bur

 • Perfekt för dig som har lite mindre plats
 • Lådor i botten som underlättar rengöringen
 • 4 vridbara plastskålar
 • Kommer med spegel

Om du är ute efter en lite annorlunda och uppfinningsrik fågelbur som kommer med rolig inredning för dina fåglar är Ferplast Piano 6 ett självklart val. Buren har en spegel så din fågel kan underhålla sig själv och den kommer också med klätterstänger som du kan justera själv efter behov. Du kan även böja dessa och forma de som naturliga grenar. Detta är perfekt för din fågel att träna sina muskler i klorna.

Rengöringen för denna fågelbur är heller inte svår då det finns två lådor i botten som är avtagbara. Du kan öppna buren både på framsidan, men även på sidorna. Den kommer också med två foderhållare, två sittpinnar och fyra vridbara platsskålar. Underhåll din fågel med Ferplats Piano 6!

Tre vanliga frågor om fågelburar:

Vad ska jag tänka på när jag väljer en fågelbur?

Det som är viktigast när du väljer en fågelbur är att den är stor nog för din fågel. Du vill att din fågel ska må bra i dess nya hem. En annan viktig sak att tänka på är hur enkel den är att rengöra. Många fågelburar har avtagbara lådor i botten som gör att rengöringen sker snabbt och enkelt. Tänk även på ifall det är några extra funktioner som du är ute efter, som exempelvis sittpinnar, speglar, inkluderade matlådor och så vidare.

Hur tar jag bäst hand om en fågelbur?

Rengöring av en fågelbur är viktigt och den behöver städas regelbundet. Det finns också fågelburar som kommer med stänkskydd för att skydda omgivningen runt om fågelburen, då fåglar gärna sprätter smuts omkring sig. Det är också viktigt att du byter ut sågspånet och sedan att du sköljer ur baljan. Detta kan du enkelt göra i duschen eller i badkaret.

Vart bör jag placera min fågelbur?

Om du har andra djur hemma är det viktigt att de inte kan komma åt fågelburen. Därför är det bäst att placera den lite högre upp om det är en mindre bur. Den bör dock stå i bröst-eller huvudhöjd för att de inte ska känna att du är ett hot. Fåglar vill även känna sig som en del av omgivningen, då de är sociala djur. Ha inte en fågelbur på fönsterkarmar, eller vid en dörr där det drar. Förändringar i temperaturen kan vara stressande för fåglar, så håll de borta från både AC och element.

Bästa fågelburen
Investera i en kvalitativ fågelbur för din fågels välmående

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att hitta en bra fågelbur är något som är viktigt när det kommer till välmående av våra fåglar. Du vill att de ska ha tillräckligt med rum att röra sig på, för att må bra. Fågelburen är en plats de ska känna sig trygga, och som de både kan leka och vila i. Vi har därför valt tre fågelburar som är av hög kvalitet och med smarta funktioner, men som också kommer med en snygg design.

I vår topp 3 lista har vi också valt ut tre olika fågelburar i olika prisklasser så att det är passande för alla. Om du är ute efter en fågelbur som är snygg, funktionell och som dina fåglar kommer att trivas i, så kika lite extra på någon av våra favoriter!

Länkar och referenser

Alla fågelburar hos Zooplus