Bästa aktiveringsleksaken för hunden – Ger din hund mer stimulans!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Trixie Flip Board2. Trixie Activity3. Little & Bigger Bite-a-Treat Bone
Trixie Flip BoardTrixie ActivityLittle & Bigger Bite-a-Treat Bone

Bästa aktiveringsleksaken för hunden – En aktiveringsleksak är en utmärkt investering för samtliga hundägare och finns i mängder av olika former. Bland annat kan de användas för att träna din hund eller lära vovven att ge sig själv belöningar. Andra modeller är lite mer kluriga och är stimulerande för din hund, vilket kommer att ge flera fördelar.

För att du ska kunna anpassa valet efter din hund har vi skapat denna topplista, där vi inkluderar tre modeller som sticker ut lite extra på marknaden. Gör ett val som är skräddarsytt för dig och du kan lära din hund nya färdigheter!

Topp 3 aktiveringsleksaker för hunden bäst i test

1. Vår favorit! Trixie Flip Board

 • Nivå 2
 • Utmanar din hund
 • Kan diskas i maskin
 • För mer vana hundar

Med aktiveringsleksaken Flip Board från varumärket Trixie, kan du utmana din hund och även lära din hund nya tricks. Denna leksak har en kreativ design och ligger på nivå 2, vilket innebär att det är ett utmärkt val för hundar som behöver lite extra stimulans och som är vana vid att använda aktiveringsleksaker. Detta är en uppgradering som du absolut inte får missa!

Flip Board kan diskas i maskin och består av ett spelbräde med lite olika moment. Bland annat har både koner, fördjupningar, luckor och skjutluckor inkluderats för att utmana din hund på flera plan.

2. Trixie Activity – Kan användas som foderskål!

 •  Material: 100% polyester
 •  Kan även användas för katter
 •  Uttagbar plastbricka
 •  Multifunktionell

Aktiveringsmattan Activity från Trixie är ett mycket populärt val av många olika hundägare. Mattan kommer ge dig flera fördelar och passar lika bra som aktiveringsleksak som foderskål. Om du har en hund som är ganska glupsk så kommer denna matta att göra att din hund äter långsammare, då de måste leta efter fodret som gömmer sig i mattans två olika lager.

Denna aktiveringsleksak har utformats med både hundar och katter i åtanke och är mycket multifunktionell. Den är tillverkad av 100% polyester och kan därför enkelt rengöras. En bra investering som ger flera fördelar och som dessutom är mycket prisvänlig!

 

3. Little & Bigger Bite-a-Treat Bone – Masserar hundens tandkött!

 • Kan fyllas med våt- eller torrfoder
 • Material: Gummi
 • Rolig att använda
 • Flera olika färger

Little & Bigger har designat denna roligare aktiveringsleksak Bite-a-Treat Bone, som kan användas för både godis, våt- och torrfoder. Eftersom din hund måste jobba för att få ut sin belöning så kommer det intensiva tuggandet även att massera hundens tandkött. En fördel och som främjar en bättre tandhälsa på din hund.

Tuggleksaken är tillverkad av robust gummi som är säkert att använda och certifierat. Leksaken kommer i flera olika färger och är ett mycket prisvänligt val som passar alla hundägare!

 

Tre vanliga frågor om aktiveringsleksaker för hunden:

Vad räknas som en aktiveringsleksak?

En aktiveringsleksak för hundar kan se väldigt olika ut, men i grund och botten är de designade för att aktivera din hund, utmana och även stimulera din hunds sinne. Detta kan vara antingen genom att din hund måste leta efter sin belöning, lösa små uppgifter eller träna på sitt tålamod. Du kan därför göra ett val som passar din hund!

Hur använder man en aktiveringsleksak?

Beroende på hur aktiveringsleksaken är designad kan den användas på lite olika sätt, där du kan gömma både våt- och torrfoder samt små belöningar för din hund. Läs medföljande instruktioner för att få en tydlig bild på hur din specifika leksak ska användas.

Vilka fördelar ger en aktiveringsleksaker för hundar?

Den allra största fördelen med en aktiveringsleksak är att det håller din hund sysselsatt och stimulerad. Detta kommer att påverka hur lugn din hund är och är perfekt om du har en väldigt sprallig hund som behöver aktiveras.

Bästa aktiveringsleksaken för hunden
Ge din hund mer stimulans vid lek med en aktiveringsleksak

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När vi skapade denna topplista var det särskilt viktigt för oss att ta alla hundar i åtanke, oavsett nivå, ålder och storlek. Därför har vi inkluderat tre olika aktiveringsleksaker som uppfyller samtliga kriterier, som är prisvänliga att köpa och som kan användas på lite olika sätt.

För att kunna välja ut vilka leksaker vi skulle inkludera har vi läst recensioner, tester och utlåtanden om olika modeller på marknaden. Detta för att kunna göra en rättvis bedömning och inkludera det bästa marknaden har att erbjuda, för en rimlig prislapp.

Så oavsett om du letar efter en aktiveringsleksak som ska hjälpa din hund att äta långsammare, leta fram belöningar eller som helt enkelt håller deras sinne sysselsatt har topplistan någonting att erbjuda dig. Din hund kommer att tacka dig och du kommer att ha mer tid över för annat!

Källor och referenser:

https ://www.produktexperter.se/hundleksaker/

https ://husdjursguiden.nu/basta-hundleksakerna/

Vi har jämfört aktiveringsleksaker för hundar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

VetZoo
Zooplus
Granngården
Pricerunner
Prisjakt