Bästa färskfodret för hund 2024 – Hitta det bästa fodret till din kamrat!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Real basic hund färskfoder2. Halla färskfoder lamm exklusiv3. Vom Taste kyckling köttbullar
Real basic hund färskfoderHalla färskfoder lamm exklusivVom Taste kyckling köttbullar

Bästa färskfodret för hund 2024 – Att välja vilket foder din bästa vän ska ha är inte det lättaste, då det finns många saker att tänka på. Olika typer av färskfoder på marknaden innehåller näringsämnen som din hund behöver. Det är främst ett bra alternativ för din hund som kan vara lite petig med maten då färskfoder doftar och smakar mer vilket blir mer lockande och intressantera för din hund.

Att välja färskfoder till sin hund ger även en hel del fördelar. Du får en mycket frisk och glad hund som det bara kryllar utav energi och livslust i. Men vilket färskfoder ska man välja? Vi hjälper dig hitta det bästa färskfodret för din hund!

Topp 3 bästa färskfoder för hund bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Real basic hund färskfoder

 • Proteinrikt färskfoder
 • Bara att tina och servera
 • Spannmålsfritt
 • Framställt för att din hund ska må bra och tycka det smakar gott

Real basic hund är ett färskfoder som innehåller ingredienser som kyckling, fläsk, nötkött och vom. Det speciella med den här typen av färskfoder är att det innehåller blodpulver som är otroligt proteinrikt och det innehåller även morot istället för ris. Detta gör Basic till sitt första egna spannmålsfria hundfoder.

Maten är lite mörkare i färgen och smakar lite bättre. Om vi går tillbaka i den tiden när hundar brukade leva i det vilda så var deras huvudsakliga föda kött. Nu förtiden så brukar fler och fler ge sina hundar färskfoder. Real färskfoder är ett smart och flexibel förpackat färskfoder som bara är att tina och servera.

Real basic frysta korv som flaskfoder passar alla hundar. Det är ett helfoder som är framställt för att din hund ska må bra och tycka att det smakar gott. Det är vanligt att avföringen kan bli mörkare och detta är pågrund av blodpulvret som finns i färskfodret men det är ungefär samma sak som ifall vi skulle äta rödbetor och få en annorlunda färg på våran avföring. Ett kvalitativt färskfoder som blir vårt självklara toppval!

2. Halla färskfoder lamm exklusiv – För extra känsliga magar!

 • Spannmålsfritt
 • 89% animaliska råvaror
 • Utvalda köttvaror från svenska gårdar
 • Passar även hundar med extra känslig mage

Halla färskfoder lamm exklusiv  är ett färskfoder som till och med passar de hundarna med extra känslig mage och det är på grund av att färskfodret innehåller en mindre mängd råvaror. Men trots det så får din hund i sig alla dagliga näringsbehov som hunden behöver för att kunna må bra.

Färskfodret är spannmålsfritt och består av 89% animaliska råvaror så som lamm, nöt och ägg. Det innehåller även ris, fiskolja och andra mineraler och vitaminer som är mycket nödvändiga för din hund och deras mående. En annan bra egenskap med detta färskfoder är att alla köttråvaror kommer från utvalda svenska gårdar i Västergötland.

Du tinar fodret innan du serverar det och ska förvaras vid –18 grader eller kallare för att kunna hålla sig fräscht och hållbart. En öppen förpackning däremot ska högst förvaras i 8 grader.

3. Vom Taste kyckling köttbullar – Bra för hundar med allergi!

 • 100% kyckling
 • Berikat med vitaminer
 • Fria från konserveringsmedel
 • Passar din hund som har allergier eller är under en pågående utredning

VOM kyckling köttbullar är ett enastående tilläggsfoder som består utav kött, skinn och skrov från kyckling. Det innehåller inga innanmäten, huvuden, fötter eller klor. Det är mycket vanligt att hundar med allergi får detta foder. Voms og hundemats produkter är helt fria från konserveringsmedel och de är inte heller värmebehandlade.

Vom Taste är en serie med produkter som endast innehåller kött från en djurart. Dessa produkter lämpar sig väl som tillägsfoder till torrfoder eller som en del av en råfoderdiet.  Alla produkter är berikade med vitaminer och kan tillfälligt användas som ett heltidsfoder tillexempel i samband med en allergiutredning.

Om du skulle vilja övergå ifrån torrfoder till färskfoder så är det bara att minska långsamt med torrfoder och ersätta det med färskfoder eller produkter som Vom Taste.

Köttbullarna behövs tinas i kylskåpet men om det skulle vara så att du behöver tina produkten snabbare så kan du lägga dem i kallt vatten. Alla deras produkter håller 2-3 dagar i kylskåp och om du vill att din hund ska tugga går det även att servera köttbullarna frysta.

Bästa färskfodret för hund
Välj det bästa färskfodret på marknaden för din hunds goda hälsa

Tre vanliga frågor om färskfoder:

Vad är färskfoder?

Färskfoder säljs oftast i frysta korvar och kan vanligtvis innehålla olika typer av kött, grönsaker och spannmål. Det är en biologisk naturlig kost för både hundar och katter och därför tas näringen i maten upp väldigt bra. Att ge sin hund eller katt färskfoder kräver lite kalkylering, då det är viktigt att se till att hunden eller kattens näringsbehov täcks av färskfoderkosten.

Vad för fördelar finns med färskfoder?

Hundar som äter rå föda har en helt annan ämnesomsättning och bakterier i avföringen än hundar som äter torrfoder. Olika bakterier “äter” olika saker. Vi människor och hundar kan ha alla olika sorters utav bakterier i tarmen, men de flesta behövs för att kroppen ska kunna bryta ner maten som vi äter. Så fort du matar din hund med färskfoder så kommer du märka skillnader så som mer energi, finare hud, tunnare päls och mindre hård avföring.

Finns det några nackdelar?

Svårigheterna med färskfoder är själva hanteringen att behöva tina upp och frysa ner. Där finns det en potentiell infektionsrisk hos människor och en potentiell risk för en obalanserad måltid. Några saker som kan vara bra att tänka på är att i många fall hjälper det att maten är processad för att få fram nyckelnäringsämnen och att förbättra smältningen av maten.

Vi har jämfört färskfoder avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

VetZoo
Granngården
Pricerunner
Prisjakt