Bästa flytväst till hund 2024 – För en säker tur i vattnet!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Flytväst Ezydog2. Baltic Zorro Hundflytväst3. Outward Hound Flytväst
Flytväst EzydogBaltic Zorro HundflytvästOutward Hound Flytväst

Bästa flytväst till hund 2024 – Under sommarhalvåret vill många kunna inkludera sina älskade husdjur i alla roliga aktiviteter som kommer med soligt väder. När det kommer till sim och bad så vill du alltid att din hund ska ha det bästa och säkraste verktyget för att kunna fara ut på äventyr i vattnet, oavsett om det är via båt eller på stranden.  

Det finns olika alternativ beroende på vilken hund du har och vilka sorters vattenaktiviteter ni tycker om att göra tillsammans. Här har vi lyft fram de 3 bästa flytvästarna på marknaden. Att investera i en flytväst betyder att du kan koppla av och lita på att din hund kan simma lugnt så att ni kan njuta av det härliga sommarvädret tillsammans! 

Topp 3 flytvästar till hund bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Flytväst Ezydog  

 • Handtag på baksidan 
 • Bra ergonomisk passform 
 • Finns i ett antal olika storlekar 
 • Möjlighet att fästa band i västen  

Flytvästen Ezydog är perfekt för hundar som har lite svårare för att simma. Med sin ergonomiska passform och stort utbud av storlekar, blir det enkelt att hitta västen för just din hund! Ezydogs västar har strategiskt placerade flytande material som gör det enkelt för din vovve att hålla en säker position i vattnet så att nosen håller sig ovanför ytan.  

Ezydogs flytväst är utrustad med reflexer, så att din hund håller sig synlig även i mörkret, och neonprenmaterial som garanterar en bra ergonomisk passform. Handtaget på baksidan gör det enkelt för dig att styra din hunds riktning när dem simmar, och även hjälpa dem in eller ut ur vattnet.  

 

2. Baltic Zorro Hundflytväst – Bästa budgetvalet! 

 • Handtag på baksidan 
 • Reflexdetaljer 
 • Justerbar för bästa passform 
 • Prisvänlig 

Flytvästen Baltic Zorro inkluderar dem mest grundläggande egenskaperna i sin produkt för att göra den så trygg och stabil som möjligt, och är ett bra val för diverse aktiviteter såsom båtutflykter och andra vattenlekar.  

Denna flytväst ger optimal säkerhet för din hund genom sin starka röda färg och sina tydliga reflexdetaljer. Precis som i vårt första val, så har även denna väst ett handtag ovanpå som kan hjälpa dig att guida din hund in eller ut ur vattnet.  Den har dessutom en dragkedja på ryggpartiet för lättare av-och påklädning.

Denna väst passar dig som är ute efter en något enklare modell, men som fortfarande gör att du kan känna dig säker ute på vattnet. För rengöring rekommenderas det att du handtvättar denna flytväst för längre hållbarhet. 

3. Outward Hound Flytväst – För mindre hundar! 

 • Ställbara remmar 
 • Två handtag på ryggen  
 • Flyt del på framsidan 
 • Reflexdetaljer 

Denna flytväst Outward Hound är gjord på material så som ribstop och neopren vilket ger en bra ergonomisk passform. Västen har ställbara remmar både på framsidan och sidorna av kroppen, som gör att du enkelt kan justera den till ditt husdjur. Flytdelen som är placerad i fronten ger extra hjälp i att hålla huvudet ovanför vattenytan.  

Outward Hound Flytväst är även utrustad med reflexdetaljer för att du ska kunna ha bättre koll på din hund i mörkret. Denna flytväst passar bäst mindre hundar som väger mellan 2-7 kilo och är ett perfekt val oavsett vilken aktivitet ni utför i vatten.   

Tre vanliga frågor om flytvästar för hundar: 

Varför ska en hund bära flytväst? 

Hundar må vara naturliga simmare, men de kan också vara osäkra i vattnet om dem inte har tränats in och är vattenvana. Hundar använder sig först och främst utav sina framben när de simmar och kan lätt bli trötta eller osäkra i den nya miljön.  

Därför kan det vara viktigt att använda sig utav en flytväst som gör det enklare för din hund att hålla sig ovanför ytan. En flytväst är en investering som kan ge dig många fler stunder med vattenlek och båtturer i en trygg miljö! 

Hur väljer man rätt flytväst?  

Att välja rätt flytväst beror helt och hållet på din hund, dess storlek och deras vana i vattnet. Många flytvästar har varierande storlekar för alla sorters hundraser, och många har även justerbara remmar som gör det enklare att anpassa den till just din hund. Se till att mäta din hund och följa storleksguiden för din valda produkt.  

Hur vet jag att min hunds flytväst inte sitter för tight? 

Din hunds flytväst bör sitta åt tillräckligt så att den inte kan hoppa eller glida ur västen, men inte så hårt att den hindrar din hunds rörelse när den försöker simma runt i vattnet eller springa omkring på land. Det borde därför finnas utrymme för två fingrar vid västens halsöppning.  

Bästa flytväst för hund
Se till att din hund är säker ute på sjön med en flytväst

Hur valde vi produkter till topplistan?  

När vi letade efter de bästa alternativen för flytvästar så ville vi inkludera punkter som material, och utseende, men även passform så att din hund kan vara bekväm i sin flytväst.  

Det är viktigt att inte köpa en flytväst i ett för tjockt eller tungt material, då din hund bör kunna känna sig lätt i vattnet när den simmar eller om en olycka skulle vara framme och din hund råkar hamna i vattnet ofrivilligt. Se till att flytvästen är utformad efter din hundras så att den sitter både bekvämt och säkert på kroppen.  

Vi har alltid pris i åtanke då vi vill att alla hundägare ska kunna hitta något som passar för just dem och deras husdjur, därför innehåller denna listan lite mer prisvänliga alternativ men även produkter som tillhör en lite mer premiumkategori. 

Att använda en flytväst vid vattenaktiviteter är ett viktigt steg som alla hundägare borde tänka på. Vare sig din hund älskar vatten eller är lite osäker när det kommer till att simma, så är det alltid din bästa väns säkerhet som kommer först. En flytväst är det optimala valet för att du ska kunna inkludera din vovve i alla roliga aktiviteter denna sommaren. 

Källor: 

https://midogguide.com/sv/hundraser/behöver-hundar-flytväst.html

https://www.husdjursrevyn.se/hund\flytvast-hund

https://hundfixarn.se\basta-flytvasten-for-hund

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa hundflytväst

Vetzoo
Granngården
Testfakta
Prisjakt
Pricerunner