Bästa cykelkorgen för hundar 2023 – Ta med din fyrbenta vän på en åktur!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Trixie Friends on Tour Front Cykelkorg2. Aumüllers Cykelkorg med skyddsgaller3. Trixie Cykelkorg med Gallertak
Trixie Friends on Tour Front CykelkorgAumüllers Cykelkorg med skyddsgallerTrixie Cykelkorg med Gallertak

Bästa cykelkorgen för hundar 2023 – En cykelkorg för hundar gör det möjligt för dig som ägare att ta med din hund ut på vägarna, oberoende av vilken terräng du kommer att cykla i. Hundar älskar att känna vinden i ansiktet och att följa med på din cykeltur. Det är därför ofta en rogivande och en anknytande upplevelse för både dig och din hund.

Idag finns det ett stort utbud av cykelkorgar för hundar ute på marknaden att välja mellan. Därför är det otroligt viktigt att du innan köp noga överväger storleken på korgen samt de säkerhetsfunktioner som din hund kräver för cykelturen. För att göra valet av en ny cykelkorg enklare för dig har vi därför knopat ihop en topplista med tre kvalitativa och smarta cykelkorgar!

Topp 3 cykelkorgar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Trixie Friends on Tour Front Cykelkorg 

 • Fästs på styret
 • Inkluderat regnskydd
 • Luftcirkulerande tak av mesh
 • Maxvikt 6 kg

På förstaplats har vi en funktionell och säker cykelkorg från Trixie. Modellen Friends on Tour Cykelkorg är helt fantastisk när det kommer till monteringen på styret. Du fäster korgen enkelt på en metallram med hjälp av ett snabbklickfäste och kardborrband.

Dessutom kan Trixies cykelkorg även användas som en vanlig transportväska då den har ett praktiskt handtag upptill. Med denna cykelkorg kan du välja om du vill ha den öppen eller stängd upptill. Korgen har ett integrerat koppel som du sätter fast i korgen som gör att hunden inte kan rymma.

Om du väljer att ha korgen stängd så kan din hund se ut genom det ventilerande nättyget som även ger din hund frisk luft. Trixies cykelkorg hamnar först på vår lista på grund av dess avancerade funktioner och mångsidighet!

 

2. Aumüllers Cykelkorg med skyddsgaller – Tillverkat av naturligt material!

 • Tillverkad av europeisk vide
 • Stabilt monteringssystem
 • Fästs på styret
 • Maxvikt 12 kg   

Aumüllers cykelkorg med skyddsgaller är en pålitlig och stabil korg för hundar upp till hela 12 kilo. Korgen är tillverkad av högkvalitativt europeiskt vide och är helt handflätad. Du kan enkelt montera denna korg på cykelns styrhuvud, vilket gör att korgen monteras på ett handfast och säkert sätt.

Upptill har korgen ett vitt galler som gör att din hund får bra ventilationsmöjligheter och möjlighet att se ut under hela åkturen. Detta kan minska rädslan för de hundar som är ovana vid cykelkorgar.

För många hundägare känns det tryggare att ha sitt husdjur vid styret där du lättare kan hålla koll på din hund. Vanligtvis är korgar som monteras vid styret endast lämpliga för mycket små hundar på grund av obalansen framtill vid för stora vikter. Denna modell visar dock att med ett kvalitativt monteringssystem kan även lite större hundraser sitta fram utan problem. Dessutom är denna korg mycket snygg att titta på och passar därför de flesta cyklar på marknaden!

 

3. Trixie Cykelkorg med Gallertak – Perfekt för pakethållaren!

 • Fästs på pakethållaren
 • Kudde av mockaimitation
 • Utrustad med förmonterat fäste
 • Maxvikt 8 kg

Vi har även tagit med ett alternativ av cykelkorg för den som föredrar att placera sin hund på pakethållaren. Trixie Cykelkorg med Gallertak har en elegant design av svart vide som passar de flesta cykelmodeller. Upptill har korgen ett säkerhetsgaller som gör att din hund sitter helt säkert, men kan ändå kika ut och få vinden i ansiktet under cykelturen.

Korgen är utrustad med ett förmonterat fäste som gör att du enkelt och snabbt kan montera fast den på pakethållaren. Inuti korgen ligger en mjuk och tvättbar kudde av mockaimitation så att din hund sitter och ligger bekvämt under hela åkturen.

Korgen kan belastas med en maxvikt på 8 kilo och är både funktionell och ett mycket prisvänlig val av cykelkorg till din bästa vän!

Tre vanliga frågor om cykelkorgar för hundar:

Vilka hundar fungerar bäst i en cykelkorg?

En cykelkorg för hundar kan endast hantera mindre hundraser under 20 kilo. Till detta är det även en fördel om din hund är relativt lugn och inte har ett nervöst beteende. Om din hund känner sig otrygg kan den försöka ta sig ur korgen i farten, vilket är en säkerhetsrisk och någonting du vill försöka undvika. Det är därför mycket viktigt att du till en början låter din hund bekanta sig med sin nya cykelkorg och sakta men säkert tränar inför cykelturer tillsammans.

Varför är det viktigt att inte överskrida den angivna maxvikten på cykelkorgen?

Alla cykelkorgar för hundar har en angiven maxvikt som aldrig bör överskridas. I flesta fall ligger denna maxvikt alltid på mindre än 20 kilo. Om du överskrider maxvikten för cykelkorgen riskerar du att din hund kan ramla ur och skadas allvarligt. Detta betyder dock inte att större hundraser inte kan vara med på cykelturen. En lösning för större hundar kan vara en hundcykelvagn, där din hund dras bakom din cykel.

Vilka extrafunktioner bör jag kika efter?

Det kanske mest uppenbara men även den viktigaste funktionen när du väljer cykelkorg är säkerheten. Du bör se till att korgen monteras fast ordentligt på din cykel utan att vackla åt sidorna när din hund sitter i. Testa även att ha din hund sittandes i för att se att korgen är tillräckligt hög så din hund inte lätt kan hoppa ur. För att förhindra detta kan du även kika efter funktioner som exempelvis en burkupol eller ett galler.

Komforten på din korg är naturligtvis även viktig för att din hund ska sitta eller ligga bekvämt under åkturen. En del korgar har små hål i sig, som exempelvis flätade korgar. Detta kan kännas otryggt för många hundar, speciellt när ni åker över ojämn terräng. Så testa gärna korgen tillsammans med din hund för att se att detta inte skrämmer den. Tänk även på att köpa en korg med mjuk interiör eller som har inbyggda kuddar som bidrar till en rogivande och avslappnande aktivitet. 

Bästa cykelkorgen för hundar
Ta med din fyrbenta vän på dina utomhusaktiviteter

Hur tränar du din hund att sitta i en cykelkorg?

För att din hund ska kunna njuta och må bra av att följa med på dina cykelturer, krävs det en hel del tålamod och träning innan ni kan bege er ut tillsammans. Du som ägare behöver bygga upp ett förtroende och en säkerhet för din hund som gör att den inte känner sig otrygg av att sitta högt uppe i luften. Det finns en hel del bra tips och tricks för att träna upp cykelvanan som du kan ta del av nedan:

 • Börja med att presentera cykelkorgen långsamt för din hund. Låt hunden närma sig korgen för att lukta på den.
 • Lägg korgen på marken och locka med en godisbit. Väl inne i korgen ber du din hund att sitta fint och belöna varje gång din hund lyder. Upprepa dessa steg tills dess att du känner att din hund känner sig trygg och bekväm i korgen.
 • Lyft upp korgen med din hund i och sätt fast den på cykeln. Börja med att gå i promenadtakt så din hund får känna hur det är att färdas i korgen vid rörelse. Belöna efter varje tur.
 • Börja cykla korta sträckor och med låg fart. Öka stegvis farten och olika typer av terräng för att vänja din hund vid cykelturen. Glöm inte att belöna din hund efter varje åktur.

Vi hoppas den här guiden har varit till hjälp i valet och kvalet av cykelkorgar för hundar. Välj den cykelkorg som du tror din hund kommer trivas med och uppskatta allra mest. Vem vet, kanske blir det någon av våra absoluta toppval? Vi ses ute på vägarna!

Länkar och referenser

Alla cykelkorgar för hunden hos Zooplus och hos VetZoo