Bästa nosgrimma för hund 2023 – Kontrollera din hunds huvudrörelser!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Halti Nosgrimma2. Nosgrimma Company of Animals3. Petsafe Easy Walk Nosgrimma
Halti NosgrimmaNosgrimma Company of AnimalsPetsafe Easy Walk Nosgrimma

Bästa nosgrimma för hund 2023 – Att träna sin hund är ett ansvar som alla hundägare måste ta. En mysig promenad med din hund kan snabbt vända ifall din hund drar mycket, har svårt att lyssna eller fokusera när ni är ute och går, speciellt om du precis har börjat träna att gå fint i koppel.  

Om du upplever att promenaderna med din hund är en stressfylld stund som har skapat något av en negativ upplevelse för er båda, eller om du inte har börjat koppelträna din hund än och detta är något du vill undvika så kan en nosgrimma vara rätt för er! 

Ta en titt på våra topp tre rekommendationer för nosgrimmor som kan passa dig och din hund, så att ni kan njuta av era promenader och stunder utomhus tillsammans.  

Topp 3 nosgrimmor för hund bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Halti Nosgrimma 

  • Bekväm att bära 
  • Reflexer på nosremmen 
  • Karbinhake av rostfritt stål 

Halti Nosgrimma är ett perfekt val för dig som vill ha extra stöd under koppelträningen för din hund. Haltis nosgrimma har ett vadderat nosband för att erbjuda så bekväm passform för din hund som möjligt, och den är även steglöst justerbar.  

Vid köp av denna nosgrimma så medföljer träningsinstruktioner för bästa användning av din nosgrimma så att du och din hund kan göra koppelträningen till en positiv upplevelse! Halti Nosgrimma finns att hitta i ett flertal olika storlekar som gör det enkelt att välja en passform specifik till just din hundras.  

2. Nosgrimma Company of Animals – Med dubbelfäste! 

  • Bruksanvisning med träningstips 
  • Finns i stort utbud av storlekar 
  • Med dubbelfäste 

Denna Nosgrimma från Company of Animals har ett stort utbud av storlekar som sträcker sig från nummer1, som är anpassad för mindre hundar, till 5 som är anpassad för större hundar. Det är en justerbar nosgrimma med ett dubbelfäste som gör att du själv kan välja om du vill koppla ditt hundkoppel till remmen under hakan eller hundhalsbandet. 

Vid köp av denna nosgrimma medföljer dessutom en bruksanvisning tillsammans med träningstips för vad som kan funka för just din hund. Om du är ute efter ett multifunktionellt val kombinerat med säkerhet och komfort är Company of Animals det rätta valet för dig.  

3. Petsafe Easy Walk Nosgrimma – Budgetvalet! 

  • Säkert nylonmaterial 
  • Anpassad för mindre hundraser 
  • Enkel modell 

Sist men inte minst har vi Petsafe Easy Walk nosgrimma som är en enklare modell men fortfarande erbjuder lika mycket säkerhet. Grimman finns i tre olika storlekar och är rekommenderad för mindre hundraser som väger upp till 10 kilo. Den är gjort av ett starkt nylonmaterial som gör att du får full kontroll under träning med koppel.  

Utöver att grimman är mycket stark och säker är den även bekväm för din hund att bära under promenader eller träningspass och just denna modell passar för hundar i alla åldrar!  

 

Vad är en nosgrimma? 

När du är ute på promenad med din hund så finns det så mycket intressanta saker att sniffa på, titta på och även tugga på i dess omgivning. Situationer som dessa kan bli ännu svårare att styra upp ifall din hund dessutom har en tendens att bli överstimulerad eller är reaktiv mot andra hundar eller människor. 

Syftet med en nosgrimma är att du ska kunna kontrollera din hunds huvudrörelser på ett så skonsamt sätt som möjligt. Själva nosgrimman är en typ av sele som du trär runt din hunds huvud och nos istället för runt bröstkorgen.  

När selen är fäst korrekt kopplas den över din hunds nos, strax under ögonen och sedan fast till ännu en rem som sitter under hundens haka. Detta begränsar hundens styrka när de försöker att dra, eftersom dem inte drar lika hårt med huvudet som dem gör med överkroppen. 

bästa nosgrimma för hund
En nosgrimma hjälper dig att få kontroll över din hund

Tre vanliga frågor om nosgrimma för hund: 

Hur ska en nosgrimma sitta? 

Det är självklart väldigt viktigt att nosgrimman du väljer att investera i har en passform som fungerar för din hund. Din hund ska kunna delta i alla aktiviteter som den vanligtvis gör även fast nosgrimman är på. Detta inkluderar saker som att äta, dricka, flåsa och leka med boll. Om din hund inte kan få plats med en boll i munnen så sitter grimman för tajt.  

Det är viktigt att grimman inte skaver mot hundens huvud eller glider runt på ansiktet som exempelvis upp och ned för nosryggen eller ögonen. Det kan vara obekvämt för din hund till en början, så kom ihåg att använda dig av nosgrimman genom att stegvis introducera den till din hund, så att ni kan behålla tilliten och bygga upp era promenader med nosgrimma till en positiv upplevelse. 

När kan jag börja använda en nosgrimma?  

Det är viktigt att du börjar träna din hund så tidigt som möjligt, speciellt när det kommer till att vara utomhus och i koppel där det finns många distraktioner. Generellt är det inte rekommenderat att använda en nosgrimma innan din hund är minst 8 månader gammal oavsett ras.  

Detta är för att din hunds muskler fortfarande utvecklas och tryck mot delar av ansiktet och runt nosen inte är rekommenderat för en växande hund. 

Hur länge kan jag använda en nosgrimma?  

Nosgrimman bör endast användas under promenader och inte under långa perioder eller runt om i hemmet. Ibland kan man se så bra resultat på träningen när man har använt nosgrimma på sin hund och naturligtvis vilja fortsätta även när man är tillbaka inomhus. Men det är viktigt att komma ihåg att begränsa användningen till koppelträning och promenader för din hunds bekvämlighet.  

Hur valde vi produkter till vår topplista? 

För att leta upp de bästa nosgrimmorna på marknaden för din hund så vände vi oss till andra kunder som redan tagit del av och testat produkterna. Detta gjorde vi genom att läsa flertal recensioner för varje produkt som vi har inkluderat i vår topplista.  

Vi tänker också självklart på faktorer som passform, bekvämlighet och pris. Det är viktigt för oss att du och din hund kan ha en positiv upplevelse med nosgrimman och långvariga resultat. Vi vill också påminna er om att nosgrimman inte är ett substitut för ordentlig koppelträning utan endast ett verktyg för att hjälpa till i processen. Om din hund uttrycker större svårigheter med hjälpmedel som nosgrimma eller andra träningstekniker så är det alltid bäst att kontakta en hundtränare eller expert. 

Källor: 

https://hund24.se\basta-nosgrimman/

https://djurlandet.nu\basta-hundgrimman/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa nosgrimma för hunden

VetZoo
Zooplus
Granngården
Prisjakt
Pricerunner