Välja husdjurskamera – Övervakningskamera hemma! 

av husdjur.nu

En husdjurskamera låter dig övervaka ditt husdjur under tiden då du inte är hemma. Oavsett om du är ny djurägare eller om du vill se till att din hund eller katt är säker i hemmet så kan en husdjurskamera minska detta stressmoment. Men vad bör du ha i åtanke innan köp och vilka funktioner är lite extra viktiga? 

Vi går igenom vad du bör tänka på när du ska välja husdjurskamera och listar även våra 3 favoriter! 

Vad är en husdjurskamera? 

En husdjurskamera är en slags övervakningskamera eller spionkamera som ger dig som ägare en bra inblick i hur ditt husdjur mår när du inte är hemma. Detta kan vara speciellt viktigt om du har en valp som du tränar på att vara ensam hemma.  

Andra goda anledningar att ha en husdjurskamera hemma är om du har ett husdjur som har avvikande beteende eller förstör saker i ditt hem när du inte är hemma. Genom att se i realtid vad ditt husdjur har för sig kan du dela denna information med din veterinär för att din hund eller katt lättare kan få rätt sorts behandling.  

Hur använder du en husdjurskamera? 

När du gjort ditt val av husdjurskamera är det viktigaste att du monterar den på en plats där du har god uppsyn över hela rummet eller platsen som ditt djur kommer vistas på. När du hittat en perfekt plats så behöver du ladda ned den app som din kamera är tillverkad för, just för att du ska kunna få tillgång till videoupptagningen av ditt hem. De flesta appar är gratis och finns att ladda ned för alla smarttelefoner.  

När denna installation är klar är det en god idé att testa kameran och navigera runt på appen för att se både övervakningen och att den plats du placerat kameran på är optimal. Olika modeller är utrustande med olika funktioner, där en del kameror även har inspelning tillgänglig förutom att kunna övervaka ditt husdjur i realtid. 

Vad för funktioner bör du leta efter? 

Med en mängd olika kameror på marknaden kan det vara svårt att själv avgöra vilka funktioner du bör kika efter inför ditt köp. En av de viktigaste egenskaperna är en hög kvalitet av både ljud och bild. För att du ska kunna se ditt djurs beteende behöver bildupplösningen vara hög och mikrofonen stark.  

Vidvinkel är en annan funktion som gör att du får större överblick över rummet, tillsammans med ett rörligt huvud. En vidvinkel-vy kan snappa upp mer i kamerabilden så att du kan känna dig säker på att du kan övervaka alla ditt husdjur gör.  

Om du kommer lämna din hund eller katt under natten eller när det är mörkt är nattläge en bra funktion att titta efter. Detta tillsammans med användarvänlighet gör att du får en husdjurskamera som hjälper dig följa ditt djur i realtid.  

Välja husdjurskamera – 3 favoriter! 

När du ska välja husdjurskamera finns det ett flertal olika faktorer du bör ha i åtanke innan du gör ditt slutgiltiga val för vilken kamera som passar dig och ditt husdjur som bäst. Vi har listat 3 goda alternativ för att matcha de flestas budget och för att du ska kunna hitta en kamera med de funktioner du värdesätter mest! 

1. Eyenimal pet vision live full HD kamera 

Är du på jakt efter en husdjurskamera i full HD med en mängd smarta funktioner är Eyenimal pet vision live full HD kamera ett gott alternativ till hemmet. Med denna husdjurskamera kan du få en full överblick över ditt husdjur i hög bildkvalitet. Kameran har en roterande vidvinkel som gör att du kan vända kameran i realtid och se vad ditt husdjur har för sig.  

Kameran har även rörelse-och brusdetekteringssystem som ger dig ett pushmeddelande om aktivitet i rummet och kameran har ett praktiskt nattläge med sikt upp till 10 meter. Med Eyenimal kan du dessutom få direkt kontakt och interaktion med ditt djur via ett 2-vägs ljudsystem och inspelning så att ditt djur kan höra din röst när du inte är hemma. Du styr kameran via en mobil enhet eller surfplatta vart du än befinner dig för att kunna försäkra dig om ditt husdjurs säkerhet!  

 

2. PetCube Cam 

För den som vill investera i en något billigare husdjurskamera är PetCube Cam att föredra. Denna kamera har en 1080p HD upplösning med 8x zoom som gör att du får en god bildkvalitet för att se hur ditt husdjur beter sig när du inte är hemma. Kameran har en 110 graders synvinkel och en 2-vägskommunikation så du får möjlighet att prata med ditt husdjur.  

Kameran har en smart alert som ger dig noteringar när ditt husdjur är på bushumör. Denna teknologi gör att kameran kan känna igen husdjuren genom deras läten och sedan kan du direkt kommunicera med ditt husdjur för att få dem på andra tankar.  

3. PetCube Bites 2 Lite  

Vill du ha en avancerad husdjurskamera med en mängd funktioner utöver det vanliga är PetCube Bites 2 Lite det du bör satsa på. Kameran har en 160 graders synvinkel och en 1080p HD bildupplösning. Du kan placera kameran på ett bord, en hylla eller direkt på väggen. Du har även en mikrofon installerad som gör att du kan kommunicera direkt med ditt husdjur när du inte är hemma.   

En ytterligare rolig funktion är att kameran är utrustad med en godisutlösare som kastar ut godis till ditt husdjur genom en knapp i din app där du kan belöna din hund när du tycker den gör någonting bra.  

Välja husdjurskamera

Investera i en husdjurskamera för att se vad ditt husdjur gör när du inte är hemma