Bästa torrfodret för katter 2024 – ge din katt en balanserad diet!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Kattmat Hills Science Plan Adult Chicken2. Applaws adult chicken & salmon3. Tundra kattfoder lax
Kattmat Hills Science Plan Adult ChickenApplaws adult chicken & salmonTundra kattfoder lax

Bästa torrfodret för katter 2024 – Vi är vad vi äter, och detta gäller även för våra lurviga husdjur. Därför är det viktigt att vi väljer rätt kattmat till våra katter. Kvaliteten på kattfodret kan variera mycket från märke till märke och det kan därför vara svårt att veta vilken kattmat som du borde välja. Ingredienserna på torrfodret på kattmaten är också viktigt då det inte bör innehålla ämnen som anses farliga. Visste du till exempel att en katt behöver tre gånger mer protein än en hund behöver? Därför är det viktigt att hitta kattmat som har den näring som din katt behöver.

I vår topp tre bäst i test lista för bästa torrfodret för katter har vi valt den bästa maten för din katt. Det är torrfoder som hjälper till att hålla din katt frisk och växa som den ska. Fortsätt att läsa vår topp 3 lista för att hitta det bästa torrfodret för katter.

Topp 3 torrfoder för katter bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Kattmat Hills Science Plan Adult Chicken – Främjar hälsosam matsmältning!

 • Balanserande mineraler
 • Protein av hög kvalitet
 • Vitamin E
 • Torrfoder rekommenderat av veterinärer

Om du är ute efter ett torrfoder som är rekommenderat av veterinärer är Kattmat Hills Science Plan Adult Chicken det självklara valet. Torrfodret är skapat för att skapa en hälsosam matsmältning hos din katt. Det hjälper även din katt att få ett mer hälsosamt immunsystem, skinande päls och smidiga muskler. Torrfodret är även högt i protein och utan spannmål!

Alla ingredienser hos Hill’s Science Plan är av hög kvalitet för att din katt ska få det bästa! Det är framtaget för att en aktiv katt ska må bra. För att katten ska ha en bra hjärthälsa finns det taurin i torrfodret, och det kommer även med balanserade mineraler. Vi har valt denna som vår vinnare eftersom den är rekommenderat av veterinärer, har hög proteinhalt och bra för kattens hälsa!

2. Applaws adult chicken & salmon 7,5 kg – Utan konstgjorda ämnen!

 • Innehåller inte spannmål
 • Hög i protein
 • Naturliga ingredienser
 • En naturlig kost för din katt!

Applaws är ett märke att lita på och är ett torrfoder som din katt kommer att älska. Torrfodret kommer också i olika smaker, du kan välja mellan Applaws adult chicken & salmon eller Applaws adult chicken. Du kan då testa vilket torrfoder som din katt kommer att uppskatta som mest. Om du har en kattunge kan du istället köpa Applaws foder som är speciellt framtaget för kattungar.

Torrfodret är helt utan konstgjorda konserveringsmedel, och har heller inga tillsatta smak- eller färg ämnen. Ett stort plus är även att det är helt utan spannmål! Tanken bakom detta foder är att det ska vara så naturligt som möjligt för din katt. Dina katter är trots allt köttätande djur som behöver en sådan naturlig diet som möjligt.

3. Tundra kattfoder lax 1,45 kg – Naturlig kattmat!

 • Spannmålsfri
 • Fri från potatis
 • Hög i protein
 • Helt utan konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel

Tundra Petfood har utvecklat sitt kvalitativa torrfoder för att ge din katt en så pass näringsrik och proteinrik föda som möjligt. Våra tamkatter idag är köttätare och deras föda bör anpassas efter vad de egentligen är – vildkatter. All torrfoder från Tundra är därför näringsbalanserad och helt spannmålsfri.  Torrfodret är även gjort helt utan konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel.

Tundra kattfoder kommer i ett flertal olika smaker, som Tundra kattfoder med lax eller med kyckling för att det ska vara passande för din katt. Den erbjuder en välbalanserad diet och enbart ingredienser av hög kvalitet för att främja din katts hälsa.

 

Tre vanliga frågor om torrfoder för katter:

Vilket torrfoder är bäst för min katt?

Precis som med människor har katter olika preferenser när det kommer till maten. Därför kan det ofta vara värt att testa olika torrfoder innan du hitta det som är bäst för din katt. När du väljer ett kattfoder bör det innehålla naturliga ingredienser och rätt mängd av protein. Katter är trots allt köttätare och fodret borde vara anpassat för hur katten hade levt ute i det vilda.

Vad borde jag tänka på för torrfoder för min katt?

När du väljer ett torrfoder för din katt borde du alltid kika på vad det innehåller. Något annat du borde tänka på är om fodret vänder sig till äldre katter eller kattungar. Det finns torrfoder som är speciellt framtagna för dräktiga katter eller kattungar.

Hur mycket borde min katt äta varje dag?

Det beror på åldern på din katt, hälsohistorian och hur aktiv den är. En katt som är väldigt aktiv och spenderar mycket tid utomhus behöver mer torrfoder än en katt som endast vistas inomhus. Följ alltid de rekommendationer som finns på foderförpackningen.

Bästa torrfodret för katter
Se till att din katt får en närinsrik diet med rätt torrfoder

Vad vi haft i åtanke när vi valde produkterna i vår topplista

För våra katter vill vi enbart välja den allra bästa och näringsrika födan. Därför valde vi torrfoder väldigt omsorgsfullt. Vi ville också ha alternativ av kattfoder som är passande för olika katter, både för kattungar, men även katter som är kastrerade eller uppe i hög ålder. Alla torrfoder i vår topplista är dessutom utan spannmål då katter kan vara känsliga för mat med för mycket spannmål. Vi ville även välja foder som finns tillgängligt i olika smaker för ett större urval. Du kan lita på att alla torrfoder i vår lista är av hög kvalitet, utan spannmål och som din katt kommer att må bra av!

Referenser och länkar

Vi har jämfört Kattmat avseende kundbetyg och kundnöjdhet hos
Granngården
VetZoo
SuperCat

https ://husdjursguiden.nu/basta-kattmaten-och-foder/

https://www.granngarden.se/husdjur/katt/kattmat/spannmalsfritt

https ://djurlandet.nu/basta-torrfodret-for-katter/