Bästa hundtrimmern 2024 – För enklare hantering av hundens päls!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Moser Rex Klippmaskin2. Kerbl DeloX3. Oster Trimmerset 230 V
Moser Rex KlippmaskinKerbl DeloXOster Trimmerset 230 V

Bästa hundtrimmern 2024 – Hur mycket underhåll pälsen kräver beror väldigt mycket på vilken hundras du har. Hundar med en längre och tjockare man, kommer dels att fälla betydligt mer. Men de kommer även ibland att behöva lite hjälp på traven för att kunna göra sig av mer päls som är i vägen eller täcker för ögonen. Huruvida du vill använda hundtrimmern för att frisera hela din hund eller utvalda delar är helt upp till dig.

Men för att du ska kunna få ett fint slutresultat så är valet av hundtrimmer mycket viktigt. Vi har kikat på funktion, användning och även priset när vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera. Vi har dessutom utsett Moser Rex Klippmaskin som marknadens bästa hundtrimmer. Vilken är det då det bästa valet för din hund?

Topp 3 hundtrimmers bäst i test 2024

1. Vår favorit! Moser Rex Klippmaskin

 • Avlägsnar inte underull
 • För känsliga hundar
 • Tystgående
 • Justerbar klipplängd

Moser Rex Klippmaskin är en professionell modell som är särskilt utvecklad för känsliga hundar. Maskinen är dels mycket tystgående, vilket är en stor fördel om du har en hund som är rädd för ljudet av en klippmaskin. Men den allra viktigaste funktionen är att den inte avlägsnar din hunds underull, vilket hunden behöver för att kunna reglera sin kroppstemperatur.

Hundtrimmern är mycket enkel att använda och klipplängden kan lätt justeras för att maskinen ska kunna anpassas efter just din hund. Ni hör, det är helt enkelt inte så konstigt att denna modell hamnar högst upp på vår topplista!

2. Kerbl DeloX – Batteridriven modell!

 • Drivs med hjälp av batteri
 • Inkluderar flera tillbehör
 • 4 olika kammar
 • LED-ljus

Med Kerbl DeloX kan du klippa din hund på hemmaplan som ett riktigt proffs. Denna modell säljs tillsammans med flera olika tillbehör och även 4 olika kammar, för att du ska kunna utföra både detaljklippning och kunna trimma hela hundens päls. LED-ljuset hjälper dig att få en god uppsikt när du arbetar och du kan enkelt justera maskinen för att skräddarsy den efter din vovve.

Kernl DeloX drivs med hjälp av ett mycket starkt 2200 mAh, vilket ger dig mer rörelsefrihet att kunna komma åt överallt. Trimmern laddas sedan efter användning i medföljande laddare. En smart och väldesignad modell som vi vet att du kommer älska!

 

3. Oster Trimmerset 230 V – Professionell kvalitet!

 • Med skärhuvud
 • 4 olika avståndskammar
 • Gummerat grepp
 • Enkel att justera

Trimmerset 230 V från varumärket Oster är en mycket väldesignad modell som både är hållbar och enkel att använda. Trimmern har försetts med ett professionellt skärhuvud som är justerbart och 4 olika avståndskammar för att du ska kunna skräddarsy användningen.

En stor fördel med denna modell som också gör den mycket säker att använda är att trimmersetet har konstruerats med gummerade grepp. Detta säkerställer att du kan arbeta metodiskt och utan risk för att slinta. En något mer kostsam modell, men som du som prioriterar design verkligen kommer att uppskatta.

 

Tre vanliga frågor om hundtrimmers:

När ska man använda en hundtrimmer?

Om du inte vill lämna in din hund för frisering på en salong så kan du också klippa eller trimma hundens päls på hemmaplan med en hundtrimmer. Beroende på vilken hundras du har hemma så kan du använda trimmern på lite olika sätt och även för detaljarbete, som att klippa pälsen runt ögonen för att ge din hund en bättre sikt.

Hur ofta behöver man trimma hundens päls?

Detta beror också på vilken hundras du har hemma. Hundar med väldigt lång päls kräver mer vård och trimning än hundraser som har en kort och stubbig päls. Du kommer snabbt komma in i en rutin om hur ofta du måste klippa hunden.

Finns det några risker med att använda en hundtrimmer?

Det är viktigt att trimmern inte också klipper underullen på hunden. Framförallt under vintern behöver hunden detta för att kunna reglera sin kroppstemperatur. Var också försiktig när du klipper pälsen och investera gärna i en tystgående modell så att din hund kan hålla sig lugn under arbetets gång.

Bästa hundtrimmern
Ansa din hunds päls effektivt med en hundtrimmer

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna skapa denna topplista påbörjade vi arbetet med att läsa på mer om hundtrimmers, deras funktioner och även hur de används på olika hundar. Detta var några saker som vi sedan baserade topplistan på. En ökad förståelse för hur trimmern bör vara konstruerad har gjort att vi kan skapa en rättvis topplista och inkludera det bästa marknaden har att erbjuda.

Utöver detta har vi även valt att läsa flera andra tester om hundtrimmers och hur deras slutliga utlåtanden lyder.

Men det bästa valet på marknaden för oss, innebär inte automatiskt att det är det allra bästa valet för dig och din hund. Storleken, formen och vad du planerar att använda hundtrimmern till är några saker som du måste ha i åtanke för att kunna göra ett bra val!

Källor och referenser:

https: //husdjursguiden.nu/basta-hundtrimmern/

https ://djurensliv.se/basta-hundtrimmer/

Vi har jämfört hundtrimmers avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

ZooPlus
Granngården
VetZoo