Bästa hundbädden 2023 – ge din hund en god nattsömn!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Memory Oval hundbädd2. Bia Bed Hundbädd3. Dogman Bädd Buddy
Memory Oval hundbäddBia Bed HundbäddDogman Bädd Buddy

Bästa hundbädden 2023 – Hundar älskar, som de flesta vet att leka och busa i hemmet och ute på promenad. De behöver därför sova mycket för att kunna återupphämta sig efter en dag fylld med äventyr tillsammans. Att din hund får sova ostört och bekvämt är otroligt viktigt. Därför är en bra hundbädd en god investering för din hunds sömn.

Det är däremot inte alltid enkelt att hitta en hundbädd som är passande för din hund. Idag finns det många olika modeller, och material som kan göra valet svårt. För att hjälpa till i valet och kvalet av hundbäddar har vi satt tillsammans en Topp 3 lista.

Topp 3 hundbäddar bäst i test 2023

1.  Vår Vinnare! Memory Oval hundbädd

 • Mjukt och skönt överdrag
 • Tåligt material
 • Anpassningsbar kant
 • Viskoelastisk Memory Foam

En hundbädd som passar både för valpar, äldre hundar, arbetande hundar, hundar med ledproblem eller sportande hundar kanske känns omöjligt att hitta. Men Memory Oval Hundbädd är lösningen. Detta är en hundbädd som kommer med viskoelastisk Memory Foam som hjälper din hund och ger dess leder en möjlighet att vila ordentligt.

Denna hundbäddens underdel består av formstabilt PU-skum, vilket kommer att skydda hunden mot golv som är hårt och kallt. Täcket som är inkluderat är lättskött, och hundbädden är enkel att kliva in i vilket är vitalt för äldre hundar. Memory Oval Hundbädd kommer också med en avtagbar filt, och med antihalkbeläggning så den håller sig på plats.

 

2. Bia Bed Hundbädd – Ergonomisk stöd för en bra sömn!

 • OEKO-TEX Standard 100 och klass 1- certifiering
 • Ergonomisk utformad bädd
 • Skonsamma mot leder och rygg
 • Slitstarkt konstläder

En hundbädd som inte bara är snygg, men också har en ergonomisk passform är Bia Bed Hundbädd. Den kommer med freonfri polyesterkärna och bädden är också enkel att rengöra då den har slitstarkt konstläder som du lätt kan rengöra med en trasa. Bia Bed Hundbädd har ett bra stöd för din hund och den är också enkel att transportera.

Bia Bed Hundbädd kommer i ett flertal olika storlekar så den passar för många olika hundraser. Den har också en OEKO-TEX Standard 100 och klass 1- certifiering. Tack vare att det finns 2 centimeter av polyester i botten kommer hunden inte att sjunka allt för långt ner, vilket gör den mer skonsam för hundens leder och även ryggen.

3.  Dogman Bädd Buddy – Vattenavstötande bädd!

 • Stilren hundbädd
 • Enkel att sköta om
 • Antislip
 • Dubbelsidig innerkudde

Dogman Bädd Buddy är inte enbart en skön hundbädd för din hund, utan det är också en stilren hundbädd som enkelt passar in i inredningen. Det är en hundbädd som är enkel att sköta om, och den kan tvättas i 30°C. Hundbädden är också är också smutstålig och vattenavvisande och materialet är i slitstarkt nylon.

För att ska stanna på plats så har botten en smart antislipfunktion. För extra bekvämlighet finns det en dubbelsidig innerkudde som har en mjuk plysch, perfekt för lata dagar i hemmet. Denna hundbädd är otroligt bekväm så att din hund enkelt ska få ro när det  är dags att sova.   

Tre vanliga frågor om hundbäddar :

Vad behöver jag tänka på när jag väljer en hundbädd?

Innan du väljer en hundbädd är det viktigt att du vet vilken storlek som du behöver. Din hund behöver tillräckligt med plats för att få plats i sin hundbädd. Hunden ska kunna ligga i en naturlig position i sin hundbädd. Tänk också på att hundbädden inte ska bli för varm för din hund. Så har du en hund med tjock päls är tunnare material att föredra.

Behöver alla hundar en hundbädd?

Att din hund har en egen sängplats är något som är viktigt. Precis som alla andra i din familj är det viktigt att din hund har sin egna plats att ligga på. Även om din hund sover i sängen med dig, behöver hunden fortfarande sitt egna säkra ställe där de kan bli lämnade i lugn och ro.

Hur tar man bäst hand om en hundbädd?

Det beror lite på vad för hundbädd som du har. Att den hålls ren är något som är viktigt. Många hundbäddar går att tvätta i tvättmaskin och varje hundbädd kommer i regel sina egna instruktioner hur du gör detta på det bästa sättet. Vissa kan till exempel inte torktumlas eller bör bli tvättade i en låg temperatur. Hur ofta den ska tvättas beror även på din hund. Har din hund kanske långt hår som lätt fäller? Då är det bäst att köper en bädd med material som du lätt kan få bort hår ifrån.

Bästa hundbädden
Ge din hund en bekväm och rogivande sovplats

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista


Att ha en bra plats att sova på är viktigt för både oss människor, och även våra hundar. Våra hundar sover trots allt stora delar av dagen, och att de har en skön sovplats är viktigt. Hundbäddarna som hamnade på vår lista är sängar som är både funktionella och sköna för hunden. Vi vill trots allt att vår hund ska få en så bra sömn som möjligt.

Något annat vi har tänkt på är att välja hundbäddar som passar för olika storlekar. Det finns många olika hundraser och du måste välja hundbädd utifrån detta. Därför har vi valt hundbäddar som är kan köpas för ett flertal olika hundar. Att materialet är lättskött och bekvämt var även någonting vi haft i åtanke när vi valt ut vår topp 3 bäst i testlista för hundbäddar. Investera i en god hundbädd och din lurviga bästa vän kommer garanterat att tacka dig!

Länkar och referenser:

Alla hundbäddar hos Vetzoo, Zooplus och Dogman.com

Att välja rätt storlek på hundbädden