Bästa hundburen 2024 – Köp rätt bur för din hund!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Trixie Gulliver transportbur2. MIMSafe Bilsätesbur Care23. Easy Go Vikbar Transportbur
Trixie Gulliver transportburMIMSafe Bilsätesbur Care2Easy Go Vikbar Transportbur

Bästa hundburen 2024 – Ibland kan du behöva resa med din hund om ni till exempel ska till affären, flyga utomlands eller åka tåg. I många fall kommer din hund vara mer lugn om du använder dig av en hundbur i anpassad storlek och kommer då att underlätta transporten markant. Dessutom kan du resa mer tryggt och behöver inte vara orolig för att din hund ska hoppa omkring i bilen eller kissa på golvet när du åker tåg, vilket dina medresenärer säkerligen inte kommer att uppskatta.

Genom att mäta din hund kan du få rätt storlek på buren, men det finns också några andra saker som du ska ha i åtanke för att kunna göra ett bra val. Bland annat bör du ha material och burens hantering i åtanke. Vi har letat fram marknadens tre bästa val av hundburar, så att du kan göra en bättre investering. Välj en som passar dig och din hund!

Topp 3 hundburar bäst i test 2024

1. Vår favorit! Trixie Gulliver transportbur!

 • Finns i flera olika storlekar
 • Enkel att anpassa efter din hund
 • Inkluderad matskål
 • Breda handtag

Letar du efter en rejäl och tålig hundbur som du kan använda både i bilen, för flygresor eller för inomhusbruk så bör du kika lite extra på hundburen Gulliver från Trixie. Då buren finns tillgänglig i fyra olika storlekar, kan du investera i en bur som passar din hund perfekt. Inkluderad matskål och burens form ger din hund en mycket god komfort.

Buren har försetts med bredare handtag, för att den ska vara enklare att flytta omkring. En annan bonus är också att den är IATA-kompatibel, vilket är en internationell föreskrift för djurtransporter på flyg. En rejäl bur som passar samtliga hundar.

2. MIMSafe Bilsätesbur Care2 – Perfekt för bilen!

 • Flera olika färgkombinationer
 • Rejäl konstruktion
 • Krocktestad
 • Tillverkad i Sverige

Den svensktillverkade Bilsätesburen Care2 är konstruerad för att din hund ska kunna åka lika säkert i bilen som du. Hundburen är krocktestad och har en rejäl konstruktion som du verkligen kan lita på. Vi kan se att MIMSafe verkligen inte har sparat på krutet. Vad som ger den en andraplats är dock det saftiga priset, som påverkar dess placering något. Men letar du efter en mycket funktionell och snygg hundbur så är det denna du ska kika lite extra på.

Vid köp kan du välja mellan flera olika färgkombinationer för att kunna göra ett val som passar dig, dessutom kan du anpassa storleken efter din hund. Detta är en hundbur som kan användas på flera olika sätt, och som du kan lita på i alla lägen.

3. Easy Go Vikbar Transportbur – För enkel förvaring!

 • Passar både hundar och katter
 • Enkel att förvara
 • Material: Slitstark polyester
 • Stabiliserande metallstavar

Denna stilrena och enklare hundbur Easy Go Vikbar, är tillverkad av slitstark polyester som andas, vilket gör att du kan använda den för årets samtliga dagar. Dessutom kan du också använda buren för din katt. Du kan välja mellan tre olika storlekar, vilket gör att du kan skräddarsy buren och spara plats. Eftersom buren också kan vikas ihop, kan du ständigt ha den i förvar i bilen, redo att användas närhelst du önskar.

Buren har försetts med invändiga stabiliserande metallstavar, som håller din hund säker. De adderade nätfönstren ger också ditt husdjur gott med luft och en bra överblick. En fantastisk bur som också är mycket prisvänlig.

Tre vanliga frågor om hundburar:

Hur väljer man rätt hundbur?

Det är viktigt att buren anpassas efter din hund, för att ditt husdjur ska ha tillräckligt med yta, men så att du heller inte ska behöva dra runt på en onödigt stor bur om detta inte behövs. För att göra det bästa valet kan du mäta din hunds längd, bredd och höjd för att sedan basera valet på detta. De flesta varumärken skriver nämligen ut måtten för de hundar som buren är tillverkad särskilt för.

Vilket material ska en hundbur vara tillverkad av?

Detta beror lite på hur du planerar att använda buren och också hur tung din hund är. Om din hund väger mer så måste buren vara tillverkad av ett mer rejält material som stål eller robust plast. Har du en mindre hund kommer textil också att fungerar alldeles utmärkt.

Finns det särskilda transportburar för flygplan?

Det finns en internationell standard som kallas för IATA, som reglerar hur en transportbur för hundar måste se ut för att den ska kunna användas på flygplan. Burar som är märkta med denna märkning är därmed ett bra val om du planerar att flyga med din hund, då det säkerställer att din hund kommer att må bra under transporten och att buren besitter rätt egenskaper.

Bästa hundburen
Investera i en säker och praktisk hundbur till din allra bästa vän

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

En hundbur kommer att få din hund att känna sig mer trygg under bilresan, men kan också rädda livet på din hund i händelse av en olycka om du väljer en modell som är mer robust och tålig. Det är också viktigt att du köper rätt storlek så att din hund har tillräckligt med plats att sträcka på benen.

När vi valde ut vilka hundburar vi skulle inkludera fokuserade vi på säkerhet, konstruktion och extra tilläggsfunktioner. Oavsett vilken bur du väljer på topplistan, kan du också välja mellan flera olika storlekar för att kunna göra ett mer skräddarsytt val.

Så gör din hund en tjänst och köp en passande bur och ta med din hund på utflykterna. Ni kan åka till fina promenadstråk och upptäckta mer av omvärlden tillsammans!

 

Referenser och källor:

https://billiga-hundburar.se/saa-mater-du-dig-till-ratt-hundbur

https://hundbursguiden.se/

Vi har jämfört hundburar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Dogman
Zooplus