Bästa klösbrädan 2023 – Mindre sönderklösta möbler i hemmet!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Trixie Sisal Klösbräda2. Trixie Klösmatta3. Klösstolpe Läderimitation
Trixie Sisal KlösbrädaTrixie KlösmattaKlösstolpe Läderimitation

Bästa klösbrädan 2023 – Utan ett klösbräda i hemmet kommer din katt istället att börja vässa sina klor på tapeten eller dina möbler, någonting som du såklart vill undvika. Klösbrädor finns i en uppsjö av olika varianter, där vissa är mer rejäla och även har tillhörande klättertorn. Andra har en mer enkel konstruktion som kan hängas upp på väggen eller placeras ut på golvet.

Beroende på din katts storlek och såklart även hur många katter du har i hemmet, kan det vara värt att kika på lite olika modeller. Har du en större bostad kan det också vara bra om du har flera olika klösbrädor utplacerade för att säkerställa att dina möbler inte skadas. Vi har satt samman en topplista med de tre klösbrädor som vi finner mer utmärkande. Vilken passar dig och ditt hem?

Topp 3 bästa klösbrädan bäst i test 2023

1. Vår vinnare – Trixie Sisal Klösbräda!

 • Enkel montering
 • Mycket prisvänlig
 • Material: Naturfiber
 • Justerbar höjd

Denna nätta och prisvänliga klösbräda passar samtliga katter och hem, eftersom höjden också kan justeras kan den anpassas efter ditt hushåll och placeras på golvet eller hängas upp på väggen. Klösbrädan Sisel från varumärket Trixie är enkel att montera och kommer att bespara dig möbler och inredning som klöses sönder av din rastlösa katt när du inte är hemma.

För att din katt ska kunna använda klösbrädan på ett säkert sätt är det viktigt att den är tillverkad av naturmaterial. Därför har Trixie låtit denna tillverkas av naturfiber. Skonsamt mot din katts naglar, samtidigt som det är tillräckligt robust för att hålla dem i bra skick.

2. Trixie Klösmatta – Modell med flera användningsområden!

 • Kan även hängas upp
 • Material ram: Plysch
 • Passar samtliga katter
 • Mått: 55 x 35 centimeter

Denna snygga klösmatta från varumärket Trixie är lättplacerad och har flera användningsområden. Då mattan omges av en snygg ram i plysch är den skön att använda för din katt och klösområdet är tillverkat av naturliga material som är skonsam mot din katts tassar och klor.

Klösmattan har måtten 55 x 35 centimeter och kan användas av samtliga katter, oavsett ålder eller storlek. Ett prisvänligt val som passar samtliga hem!

3. Klösstolpe Läderimitation – Lättplacerad i hemmet!

 • Höjd: 59 centimeter
 • Stabil konstruktion
 • Lättstädad design
 • Skonsamma material

Den rejäla klösstolpen med läderimitation är en något mer kostsam investering, men kommer också att ge din katt flera fördelar. Eftersom stolpen har en högre höjd på 59 centimeter, tillåter det din katt att verkligen sträcka ut tassarna. Då foten har en slät yta är den enkel att torka av och rengöra.

Klösstolpen är lättplacerad och kan användas av flera katter samtidigt. Själva klösdelen är tillverkad an naturliga material, som gör den skonsam att använda. Ett utmärkt val för dig som letar efter en mer rejäl klösbräda!

Tre vanliga frågor om klösbrädor:

Vilket material bör en klösbräda vara gjord av?

För att klösbrädan ska vara säker att använda är det viktigt att den är tillverkad av naturmaterial. Detta ifall att din katt skulle äta klösresterna. Materialet bör därför vara obehandlat och utan kemikalier eller gifter som kan vara skadliga för din katts hälsa. Naturmaterial är också bäst när din katt behöver vässa klorna!

Finns det några risker med en klösbräda?

Bara om du väljer en klösbräda som innehåller gifter eller som inte är godkänt för användning av katter. Prata med din veterinär eller djurbutik för att välja en klösbräda som passar dig, eller ta en titt på vår topplista!

Hur ofta behöver en klösbräda bytas ut?

Beroende på hur ofta din katt använde klösbrädan och hur många katter du har i hushållet kommer klösbrädan att behöva bytas ut med lite olika mellanrum. Kika ofta på klösbrädan för att säkerställa att den fortfarande är i ett sådant skick att den fortfarande är funktionell. När den ser sliten ut är det dags att byta ut den.

Investera i en lekfull klösbräda till din katt

Hur vi tänkte när vi valde ut produkter till topplistan

En klösbräda är en nödvändig investering för alla med katt. Katter har en naturlig instinkt som gör att de måste vässa sina klor för att dels hålla sig sysselsatta, men också hålla klorna i ett gott skick. En bra klösbräda kommer då att minska risken för att din katt tar till dina möbler eller tapet för att underhålla sina klor.

Det är också viktigt att den klösbräda som du investerar i är skonsam för din katts tassar och tillverkad av naturliga material som till exempel naturfiber eller liknande. Dessutom ska ha den ha en konstruktion som passar din katt. Vi har därför, efter att tagit del av tester och utlåtanden om olika klösbrädor valt ut de tre som vi finner mer utmärkande. Gör ett val som passar din katt och budget!

Referenser och länkar:

https ://kattgalen.se/basta-klosbradan/

https ://www.fridur.se/katt/kattmobler/klosbrada/

https://www.arkenzoo.se/goda-rad/katter-maste-klosa

Vi har jämfört klösbrädor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Supercat.se

med flera…