Bästa isolerade hundkojan 2024 – Investera i en varm koja till din bästa vän!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Trixie Natura Classic2. Spike 4-seasons hundkoja3. Trixie Natura Lodge med altan
Trixie Natura ClassicSpike 4-seasons hundkojaTrixie Natura Lodge med altan

Bästa isolerade hundkojan 2024 – Hundar, precis som människor behöver en egen plats att dra sig tillbaka till. Har man en hund som tycker om att vara utomhus kan det vara värt att investera i en isolerad hundkoja. Hunden får lugn och ro, sommar som vinter och du får en fin detalj i trädgården.

Det är dock viktigt att tänka på att man inte skaffar en alltför stor hundkoja för hundens storlek. Detta eftersom det är hunden som ska värma upp den och köper man en för stor hundkoja riskerar hunden att frysa.

Är du sugen på att investera i en isolerad hundkoja så har vi listat prisvärda hundkojor med fokus på kvalitet, funktionalitet och design!

Topp 3 isolerade hundkojor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Trixie Natura Classic

 • Tillverkad av furu
 • Storlekar S-L
 • Extra höga ben

Det kan aldrig bli fel med en traditionell hundkoja och det bevisar Trixie Natura Classic. Kojan är som resterande hundkojor på vår lista tillverkad av furu vilket gör den väder- och vinterbeständig, som i sin tur ger den din hund ett ordentligt skydd ute i din trädgård. Den är utrustad med extra höga ben för att undvika fukt och väta samt för att låta luft cirkulera under kojan.

Benen är justerbara i höjden och kommer försedda med kåpor för att skydda dem mot fukt. Denna hundkoja har en avtagbar isolering som du köper till kojan. Natura Classic är den hundkoja på vår lista som har storlekar som passar alla hundar. S-M, M-L samt L och passar allt från Border Collie till Schäfrar och detta var något som vi ansåg stack ut, jämfört med de andra hundkojorna på listan.

Isoleringen är uttagbar och är lämplig för alla storlekar av denna modell. Det isolerande materialet är skyddat utav ett slitstark överdrag som lätt torkas av med en trasa. Den installeras enkelt i din nya hundkoja med hjälp av kardborrfästen och blixtlås och kan även vikas ihop för enkel förvaring under sommarmånaderna. Nackdelen är dock att isoleringen endast finns tillgänglig i färgen rostbrun.

2. Spike 4-seasons hundkoja – Tål all slags väder!

 • Passar alla 4 årstider
 • Svängdörr medföljer
 • Storlekar M-XL

Spike 4-seasons är hundkojan som tål alla väder. I den kan din hund njuta av alla de fyra årstiderna
eftersom den skyddar mot allt ifrån sol, vind, regn och snö.

Detta är möjligt på grund av att väggarna, taket och golvet är dubbelisolerade med frigolit. En annan anledning till att Spike 4-seasons platsar på vår lista är att den levereras med en smidig svängdörr av plast för att ytterligare hålla ute blåsten och regnet.

Hundkojan finns tillgänglig i storlekarna M och XL och passar för medelstora hundar såsom Cocker Spaniel, Collie till större hundar som till exempel Boxer eller Retriever. Den kommer delvis monterad och är därför lätt att sätta ihop.

En fördel med att köpa just den här hundkojan framför en annan på marknaden är att du bidrar till att skydda miljön. Hundkojan är producerad av furu från ett hållbart skogsbruk.

3. Trixie Natura Lodge med altan – Premiumvalet!

 • Tillverkad av furu
 • Justerbara ben
 • Storlekar S-M/L

Vill du ha någonting lite lyxigare åt din bästa vän är Trixie Natura Lodge någonting för dig. En hundkoja med det lilla extra, vilket även märks på priset. Den är lite dyrare än de andra på vår lista men vi anser att produkten är värd priset av ett flertal anledningar. Hundkojan påminner om ett lanthus och är både vintersäkert och vädertåligt.

Kojan är tillverkad i tåligt furu och har ett tak belagt med sandat takpapp. Dessutom är benen extra höga för att hålla dåligt väder ute. Några fördelar som är värda att nämna är att benen är justerbara på höjden, halva taket går att öppna för att enkelt komma åt insidan och så får din hund en altan på köpet. Hur lyxigt är inte det? Denna modell finns tyvärr inte för de extra stora hundarna utan endast i storlekarna S och M/L.

3 vanliga frågor om hundkojor:

Vad ska den användas till?

Det finns hundkojor för både in-och utomhusbruk och därför är det viktigt att du innan köp bestämt dig för vart den ska stå. Är det tänkt att kojan ska stå utomhus bör den vara isolerad för att kunna hålla värmen för din hund om den exempelvis sover utomhus. Det finns även de hundkojor som är gjorda av tyg som istället är lämpliga för inomhusbruk.

Hur stor hundkoja behöver jag?

Den ska inte vara för stor eftersom hunden ska värma upp den, men den får inte vara för liten då hunden kan vantrivas och det slutar ofta med att kojan inte används. En bra tumregel är att den bör vara kring 10 centimeter högre än vad din hund är när den står upp och det ska vara möjligt för din hund att kunna vända sig i den obehindrat.

Vad är min budget?

I listan finns det hundkojor i både den lägre prisklassen och den lite dyrare. Viktigt att tänka på är att det ofta blir dyrare ju större hund du har. Skulle det vara så att budgeten inte räcker till kan man fundera på att bygga en egen.

Bästa isolerade hundkojan
En isolerad hundkoja skyddar din hund mot både oväder och värme

Fördelar med en hundkoja

 • Ger hunden en egen plats att vila på
 • Skyddar mot snö, regn och tråkigt väder
 • Ger skugga under soliga, varma dagar
 • En isolerad hundkoja ger även skydd under kalla vinterdagar
 • Den ser bra ut i din trädgård!

Kom ihåg!

Oavsett om din hund vistas inomhus eller utomhus bör en hund inte lämnas ensam mer än fem timmar i sträck. Din hund bör heller inte bindas eller kedjas fast i hundkojan. Är hundkojan till för att lämna hunden utan tillsyn bör man bygga till en inhägnad och självklart ska det alltid finnas tillgång till färskt vatten.

Källor:

https ://hundfixarn.se/basta-hundkojan/

https ://djurlandet.nu/basta-hundkojan/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa isolerade hundkojan

Zooplus
Vetzoo
Prisjakt
Pricerunner