Bästa klösträd för katten 2023 – Underlättar din katts klösbehov!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Rapunzel Klösträd2. Trixie Palamos Klösmöbel3. Klösträd Creative
Rapunzel KlösträdTrixie Palamos KlösmöbelKlösträd Creative

Bästa klösträd för katten 2023– Att klösa är någonting som de flesta katter gör antingen på möbler eller väggar. Det ligger i deras natur och har flera funktioner för din katt. För dig som kattägare är det därför viktigt att du ser till att ge din katt utrymme åt beteendet. För att undvika de irriterande klösmärkena på väggar och möbler så kan det vara en smart idé att införskaffa ett klösträd.  

Ett klösträd är extra viktigt och bra för dig som har en innekatt, då utekatter har andra alternativ att klösa på som träd eller liknande föremål. Vi har listat marknadens bästa klösträd för katter – vilket av träden blir din favorit? 

Topp 3 klösträd bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Rapunzel Klösträd 

 • Många olika liggplatser 
 • Delade klösstammar med sisal 
 • Kraftigt och stabilt 
 • För den lilla och stora katten 

Rapunzel Klösträd är vår vinnare och är ett väldigt kraftigt och stabilt klösträd för din katt. Detta klösträd erbjuder din katt många olika liggplatser, på olika höjder där din katt kan ligga och spana över rummet och vila.  

Detta klösträd är även utrustat med två kojor som befinner sig på olika höjder där din katt ligga när de vill vara ensamma eller helt enkelt bara sova ifred. Det erbjuder även stora klösstammar med sisal som är utmärkta för att katterna ska kunna klösa och vässa klorna på bästa sätt. Detta klösträd passar allt från den minsta katten till den största och det tack vare den stora kojan som erbjuder tillräckligt med plats.  

Du kan på ett mycket smidigt sätt skruva fast klösträdet i väggen för att minimera risken att det ska falla. Detta är även perfekt för dig som har flera katter då de kan leka på klösträdet samtidigt. Det finns även två leksaker i olika nivåer på trädet som din katt kan underhålla sig med. Klösträdets totala höjd ligger på 181 centimeter, har en längd på 60 centimeter och den totala bredden ligger på 50 centimeter.  

 

2. Trixie Palamos Klösmöbel – Kompakt design! 

 • Mysigt hus 
 • Alla plattformar är klädda i mjuk plysch 
 • Snöre med boll 
 • Två klöspelare med sisalrep 

Trixie Palamos Klösmöbel  är en enklare variant av ett klösträd som inte tar upp för mycket plats i ditt hem. Denna klösmöbel är utrustad med två klöspelare med sisalrep som din katt kan vässa klorna på i evigheter.  

Detta klösträd är även försedd med en koja där din katt kan ligga och vila i lugn och ro. Alla plattformar och även kojan på detta klösträd är klädda i ett väldigt mjukt plyschmaterial i en fin mörk grå färg. Under plattformen högst upp så hänger det ett snöre med en boll så din katt kan underhålla sig med lek hela dagarna.  

Måttet i kojan är 39×39 centimeter som ger plats även för lite större katter. Höjden på detta klösträd är 109 centimeter och klöspinnarna har en diameter på 9 centimeter.   

 

3. Klösträd Creative – Flera lekplatser! 

 • Försedd med många tillbehör 
 • Flera plattformar 
 • Pelare i ett klösvänligt material 
 • Koja, tunnel och hängmatta 

Klösträd Creative är det ultimata valet av klösträd för den som vill ha många olika nivåer och tillbehör. Detta klösträd är klätt i ett ljusgrått och beigt material och är försett många olika plattformar som din katt kan ligga och vila eller spana på. Det är även utrustat med en koja längst ner och lite högre upp finns det en tunnel som katten kan vila i. Högst upp finns det dessutom en härlig hängmatta.  

Detta är ett ordentligt klösträd och fungerar för dig som har en katt eller flera katter i samma hushåll. På toppen av den ena pelaren står grenar ut som pekar åt olika håll där det hänger en varsin leksaksboll. Alla pelare är 8 centimeter i diameter och är gjorda av ett hållbart och klösvänligt material.  

Höjden på detta klösträd är 150 centimeter och de två bottenplattorna har en bredd på 38 centimeter. Om du letar efter ett klösträd som erbjuder din katt många olika typer av aktiviteter och plattformar så är detta ett alternativ du borde kika närmre på.  

3 vanliga frågor om klösträd för katter: 

Vad är ett klösträd? 

Meningen med ett klösträd är i första hand att din katt ska kunna få utlopp för sitt behov av att klösa. De flesta pelarna på klösträdet brukar vara försedda med ett material som är mycket klösvänligt, oftast sisalrep. Det är skonsamt för din katts klor och är även ett mycket hållbart material.  

Plattformarna och andra tillbehör på klösträdet brukar vara klädda i ett väldigt mjuk material, oftast plysch som ger din katt en skön ligg yta. Det finns otroligt många olika varianter när det kommer till klösträd, mindre och enkla eller stora och maffiga.  

Ett klösträd är ett perfekt alternativ om din katt har en vana att klösa på väggar eller möbler. Ett klösträd ger din katt möjligenheten att kunna få utlopp för sina behov samtidigt som de kan få en mysig sovplats och andra roliga tillbehör på köpet.  

Varför klöser katter? 

Utekatter och vilda katter använder sina klor hela tiden och det är någonting som sitter i kattens natur. De gör allt från att klättra, gräva, till att jaga och för alla de sakerna tar de hjälp av sina klor. När katter klöser så bryts de slitna delarna i kattens klo ner och då blir de vassa och användbara.  

Katter använder även klösandet för att markera sitt revir. Katter har små körtlar nära tassarna som utsöndrar feromoner när din katt klöser på något. 

Hur får jag min katt att använda klösträdet? 

Det kan vara så att din katt inte finner klösträdet särskilt speciellt till en början. En bra start för att få din katt att närma sig klösträdet är då att locka med godis. Det brukar även fungera att gnugga in lite kattmynta på klöspelarna eller runt om klösträdet för att din katt ska bli nyfiken på trädet. 

Annars kan du ge din katt lite tid, att lära känna det och vänja sig vid det nya föremålet som ni placerat i hemmet. Till slut kommer din katt förhoppningsvis hoppa upp i det och börja ta del av dess fördelar.  

Bästa klösträd
Investera i ett klösträd för din katts klösbehov

Källor: 

https://husdjursguiden.nu\basta-klostradet

https://kattgalen.se\basta-klostradet

https://www.djur.nu\basta-klostradet

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa klösträdet

Vetzoo
Zooplus
Kattkompaniet