Bästa hundgrind 2023 – Gör ditt hem säkert för din hund!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Carlson Pet Gate2. Savic Dog Barrier Outdoor Hundgrind3. Trixie hundstaket
Carlson Pet GateSavic Dog Barrier Outdoor HundgrindTrixie hundstaket

Bästa hundgrind 2023 – En hundgrind är en säkerhetsgrind som fungerar på samma sätt som en barngrind. Om du inte vill att din hund ska kunna ta sig in i speciellt rum eller uppför någon trappa i ditt hem, är en hundgrind ett bra alternativ för dig.  

De fungerar även utmärkt att använda under sommaren när du exempelvis vill kunna ha dörren öppen men hunden inne.  Det finns en del olika varianter som passar olika hundraser och här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre bästa hundgrindar bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Carlson Pet Gate med extra högt galler 

 • 91 cm hög 
 • Går att öppna från båda hållen 
 • Kattlucka 
 • Bredden kan justeras 

Carlson Pet Gate, extra högt galler är vår absoluta favorit av hundgrindar, och detta av ett flertal olika anledningar. Denna hundgrind är ett utmärkt val för både små och större hundraser och även om du har fler husdjur hemma. Det finns nämligen en liten lucka på grinden som gör det möjligt för dina mindre djur som kaniner eller katter att kunna komma igenom utan problem.  

Denna hundgrind är även extra hög. Detta är fördelaktig för dig med större hundraser då grinden är hela 91 centimeter hög. Grinden är väldigt enkel att öppna och går dessutom utmärkt att öppna från båda hållen vid behov. Hundgrinden kan monteras upp på två väldigt smidiga sätt, antingen med väggfästen eller genom borrning. 

Någonting som är extra smidigt med denna hundgrind är att bredden går att justera. På så sätt kan du enkelt få den att passa olika dörrkarmar med olika bredd. Carlson Pet Gate är en väldigt slittålig hundgrind och du behöver därför inte oroa dig över att hundarna skulle råka bita igenom gallret, då grinden är motståndskraftig mot hundtänder.  

 

2. Savic Dog Barrier Outdoor Hundgrind – Enkel montering! 

 • För utomhusbruk 
 • 95 cm hög 
 • Enkel att montera upp 
 • Justerbar 

Savic Dog Barrier Outdoor är den perfekta hundgrinden anpassad även för utomhusbruk. Med denna grind behöver du inte oroa dig över att hunden springer ut någonstans där hunden inte får vara. Denna grind klarar av att stå ute under alla olika typer av väderförhållanden. Du kan dock även använda grinden inomhus om så önskas. Hundgrinden är speciellt framtagen för större hundraser med en imponerande höjd på hela 95 centimeter.  

Savic Dog Barrier Outdoor är justerbar och passar därför olika breda dörrkarmar. Grinden har även en dörr så du smidigt kan ta dig igenom den utan att behöva hoppa över. Dörren kan även öppnas åt båda hållen på ett mycket smidigt sätt och stängs sedan igen efter dig. 

Hundgrinden Savic Dog Barrier Outdoor har en diskret svart färg och är gjord av starkt metall. Grinden är väldigt dessutom enkel och smidig att montera upp även för den som aldrig monterat upp en hundgrind förut.  

 

3. Trixie hundstaket – För mindre hundar! 

 • Passar till de mindre hundarna 
 • Perfekt för att användas i en trappa 
 • Totalhöjd på 50 cm 
 • Smidig montering 

Trixie hundstaket är en hundgrind som går utmärkt att sätta upp i exempelvis en trappa eller dörrkarm. Med denna hundgrind kommer dina mindre fyrbenta vänner inte kunna komma förbi. Det är därför ett mycket smart alternativ för dig med en mindre hundras. Den totala höjden på detta hundstaket är 50 centimeter och bredden är anpassningsbar. På så sätt kan du få denna hundgrind att passa i de flesta dörrkarmarna, då den kan bli mellan 65-108 centimeter bred.  

Ett stort plus med Trixie hundstaket är att den är enkel att montera upp. Hungrinden är även försedd med halksäkra gummifötter för att göra den stabil på det underlag den står på och utöver detta så finns staketet tillgänglig i en snygg furu design som passar in i de flesta hem. 

 

Gör ditt hem säkert både för dig och din hund med en hundgrind

3 vanliga frågor om hundgrindar: 

Hur hög ska min hundgrind vara? 

Hur hög din hundgrind behöver vara kan variera stort beroende på dina behov men också beroende på vilken hundras du har och hur högt din hund kan hoppa. Det är till exempel inte så att alla hundar hoppar högt och kommer vilja försöka komma över hundgrinden.  

Om du dock vet med dig att det kan bli ett problem bör du satsa på en högre och tåligare hundgrind, även om du har en mindre hundras. Detta för att hålla säkerheten så pass hög som möjligt. 

Vad är skillnaden mellan en hundgrind för utomhusbruk och en för inomhusbruk? 

Om du tänkt att använda en hundgrind utomhus är det bäst om du köper en grind anpassad just för utomhusbruk. Det är väldigt vanligt att hundgrindar för utomhusbruk även går att använda inomhus vid behov. 

Den största skillnaden på dessa grindar är att de modeller för utomhusbruk i regel är mer robusta och slittåliga. Hundgrindar för utomhusbruk klarar dessutom av all typ av väder som kan uppstå, oavsett sämre väder samt vind. Om du istället är ute efter en hundgrind för inomhusbruk, men har en stark hund som klarar av att bita eller hoppa igenom det mesta är det rekommenderat att istället kika på en utomhusgrind även om du tänkt använda den inomhus, just på grund av dess starka material. 

Hur mycket kostar en hundgrind? 

När det kommer till pris på en hundgrind, kan det variera en del. Framförallt beror detta tillverkare, hur stor bredden är och vilket material de är gjorda av. Hundgrindarna i vårt test är alla väldigt prisvärda för din kvalitet och du kan hitta alla tre alternativ för under en tusenlapp! 

Källor: 

https://husdjursguiden.nu/basta-hundgrinden/

https://hundguiden.com/hundgrind-bast-i-test/

https://hundfixarn.se/basta-hundgrind/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa hundgrind

Vetzoo
Zooplus
Prisjakt
Testfakta
Pricerunner