Bästa fodertunna 2023 – Förvara dina djurs foder på ett smidigt sätt!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Fodertunna med lock 70 liter2. Förvaringstunna med lock curver3. Ferplast Feedy Fodertunna
Fodertunna med lock 70 literFörvaringstunna med lock curverFerplast Feedy Fodertunna

Bästa fodertunna 2023 – Har du fler husdjur hemma och alltid velat förvara fodret på bästa sätt? Då kan du få en stor användning av en fodertunna. Det smarta med fodertunnor är att de går att ha både inom- och utomhus.  

Med en fodertunna behöver du inte oroa dig över att någon ohyra ska kunna ta sig in och förstöra djurens mat. Det finns en del olika modeller på marknaden  i olika storlekar. Läs vidare för att ta reda på vilka som  är våra favoriter av fodertunnor! 

Topp tre fodertunnor bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Fodertunna med lock 70 liter 

 • Smart förvaring 
 • Rymmer 70 liter 
 • Försedd med ett lås som skyddar  
 • Prisvärt alternativ 

Fodertunna med lock 70 L ger dig möjlighet att förvara dina djurs foder på ett smart och säkert sätt. Den går utmärkt att ha utomhus som inomhus både på gården eller i stallet. Ett stort plus med denna fodertunna är att den rymmer hela 70 liter. Du får därmed en smart förvaring som förvarar mycket foder i en och samma tunna, perfekt om du har flera husdjur hemma. 

Med denna fodertunna behöver du inte oroa dig för att insekter eller andra kryp ska kunna komma åt det. Locket på fodertunnan är även försedd med ett lås som kan hjälpa dig att hålla djur som möss eller fåglar borta från fodret. Tunnan håller fodret torrt och säkert tills nästa gång djuren ska äta. Detta är ett otroligt slitstarkt och prisvärt alternativ som underlättar när du ska mata dina djur.  

 

2. Förvaringstunna med lock curver – Försedd med hjul! 

 • Rymmer 110 liter 
 • Försedd med hjul 
 • Bör stå inomhus 
 • Passar även för annan förvaring 

Förvaringstunna med lock curver är ett bra alternativ för dig som letat efter en större fodertunna. Denna fodertunna rymmer hela 110 liter och på så sätt får du möjlighet att förvara mycket foder på samma gång.  

Någonting som är speciellt med denna fodertunna är att den är försedd med hjul. Du kan därför enkelt rulla den fram och tillbaka från olika platser om du behöver mata olika djur. Fodertunnan är konstruerad för att stå inomhus, exempelvis i ett stall. 

Om du inte längre har användning av fodertunnan eller vill ha fler användningsområden, kan du använda den som en soptunna. Det enda du behöver göra är att stoppa i en soppåse och du har en fodertunna och soppåse i ett! 

3. Ferplast Feedy Fodertunna – Två olika storlekar! 

 • Kommer i två olika storlekar 
 • Perfekt för inomhusbruk 
 • Försedd med tätningar 
 • Håller fodret fräscht under en längre tid 

Ferplast Feedy fodertunna är ett perfekt alternativ för dig som letar efter en fodertunna för inomhusbruk att ha i köket eller i förrådet. Fodertunnan är tillgänglig i två olika storlekar, S som rymmer 5 kilo och L som rymmer hela 15 kilo foder. Dessa två storlekar kommer i en snygg design med vit tunna och grått lock.  

I denna fodertunna kommer du kunna förvara fodret under en längre tid utan att behöva oroa dig för att fodret förlorar sin smak eller sina näringsrika ingredienser. Fodertunnan är försedd med tätningar, tack vare detta kommer allt foder hållas fräscht och torrt.  

Du behöver heller inte oroa dig över att någon lukt ska tränga sig ur då denna fodertunnan är helt “luktfri”. Denna tunna går riktigt smidigt att öppna tack vare det ergonomiska handtaget som finns på locket.  

 

3 vanliga frågor om fodertunnor: 

Vad är en fodertunna? 

En fodertunna är en tunna där du kan förvara dina djurs foder. Det finns många olika varianter i olika storlekar som kommer med eller utan lock. Med hjälp av en fodertunna kan du mata dina djur på ett mycket smidigare och smartare sätt.  

Om du väljer en fodertunna med lock behöver du inte oroa dig över att några djur eller insekter ska kunna komma åt fodret. Detsamma gäller för fodrets kvalitet, det kommer hålla sig torrt och fräscht under en längre period.  

Vad ska jag tänka på innan jag köper en fodertunna? 

När du köper en fodertunna finns det en del saker som kan vara bra att tänka på innan köp. Till och börja med bör du tänka på vart du kommer vilja placera din fodertunna, utomhus eller inomhus.  

Tänk på hur mycket du kräver att en fodertunna ska kunna rymma och andra funktioner som är viktiga. Detta kan vara allt ifrån lock med lås, material och mycket annat. Att tunnan är tät är även en mycket viktig punkt att ha i åtanke, speciellt vid större tunnor då du vill kunna hålla ditt foder fräscht och torrt under en längre tid.  

Varför är det viktigt att förvara maten rätt? 

Hund – och kattfoder, speciellt i större förpackningar behöver förvaras på rätt sätt för att bibehålla sin goda smak och sitt näringsinnehåll. Torrfoder bör bevaras i rumstemperatur, lufttät och gärna någonstans där det är mörkt, för att behålla kvaliteten. 

För färskfoder bevaras de i frys tills det att maten ska ätas. Då kan du ställa in portionen i kylskåpet så det hinner tina upp. Upptinat färskfoder bör alltid ätas inom ett par dagar.  

Bästa fodertunna
Förvara dina djurs foder mer effektivt

Källor: 

https://djurfavoriten.se/djur/forvara-maten-ratt/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa fodertunna

Granngården
Zooplus
Vetzoo
Prisjakt
Pricerunner