Bästa kattsanden 2024 – anpassade val för din katt!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

1. Ecolife Kattsand2. Companion Scented Kattsand3. Nature´s Calling
Ecolife KattsandCompanion Scented KattsandNature´s Calling

Bästa kattsanden 2024 – För dig som är kattägare finns det några saker som är ett måste att investera i, för att din katt ska utföra sina dagliga bestyr. En av dessa saker är ett skonsamt kattsand som gör det enklare att hålla rent efter din katt. Kattens tassar är mer känsliga än många tror och det är därför även viktigt att det kattsand som du använder är miljövänligt och gärna är fri från gifter och kemikalier.  

Vi har listat marknadens bästa val av kattsand som gör att du inte behöver oroa dig över din katts hälsa och tassar. Kika på vår topplista för att hitta ett passande val för dig!  

Topp 3 kattsand bäst i test 2024

1. Ecolife Kattsand 5.5 kilo – Helt fri från kemikalier! 

 • Fri från kemikaliska tillsatser 
 • Miljösmart val 
 • Klumpbildande 
 • Typ av kattsand: Lättviktsströ 

Med kattsandet från Ecolife behöver du aldrig oroa dig över din katts välmående. Kattsandet som består av lättviktsströ är tillverkad helt fri från kemikalier eller substanser som din katt riskerar att få i sig. Genom att byta ut ditt kattsand mot Ecolife, kan din katt till och med äta sanden utan att riskera några men.  

Kattsandet är klumpbildande för att kattlådan ska vara enkel att rengöra och är ett miljösmart val som både din katt och naturen kommer att tacka dig för. Varje förpackning innehåller 5.5 kilo kattsand, vilket även gör detta till ett prismedvetet val för samtliga kattälskare!  

2. Companion Scented Kattsand 10 Liter – Med behaglig doft! 

 • Ger bättre odör 
 • Stark klumpbildande förmåga 
 • Enkel att använda  
 • Kapslar in lukt 

Detta kattsand har en extra stark klumpbildande förmåga, samtidigt som den kapslar in dålig lukt och gör att rummet luktar gott. Companiens Scented Kattsand säljs i ett pack som innehåller 10 liter kattsand, som har en svag doft av babypuder. Doften gör dock inte sanden mindre skonsam mot din katt.  

Kattsandet från Companien har ett mindre innehåll av naturligt kol, som gör att sanden inte smular. Detta gör då kattsandet till ett utmärkt val för dig som har kattlådan i vardagsrummet eller andra öppna ytor i hemmet.  

 

3. Nature´s Calling 6 kilo – Biologiskt nedbrytbar! 

 •  Fri från kemikalier 
 •  Finkornigt kattsand 
 •  Doft av valnötsskal 
 •  Skonsam mot din katt 

Nature´s Calling är ett biologiskt nedbrytbart kattsand som både din katt och klimatet kommer att tacka dig för. Den är tillverkad helt utan gifter eller kemikalier, men fungerar lika bra som andra kattsand på marknaden. Detta finkorniga kattsand avger även en svag doft av valnötsskal, vilket bidrar till en bättre doft i det rum som du har kattlådan i.  

Kattsandet är tillverkad av helt förnyelsebara material och är krafsvänligt, samtidigt som den är skonsam mot din katts tassar. Ett miljövänligt val, där varje förpackning innehåller 6 kilo sand för att även vara ett ekonomiskt val. Då kattsandet är väldigt klumpbildande, är kattlådan enkel att hålla ren.  

Tre vanliga frågor om kattsand: 

Hur ofta ska man byta kattsandet i lådan? 

Det är några saker som är viktigt att du tänker på när du fyller eller byter sandet i kattlådan. Om du byter ut delar av sandet ska du avlägsna klumpbildningar och säkerställa att sanden har en tjocklek på minst 3 centimeter. Detta för att din katt ska kunna krafsa i sanden och använda kattlådan med en bättre komfort.  

Hur ofta du behöver byta ut all sand i lådan beror lite på hur ofta din katt använder den. Men ha i åtanke att katter är väldigt renliga djur och därför bör kattlådan städas ur helt, minst en gång i veckan. Detta gör också att du kan undvika dålig odör i rummet som kattlådan förvaras i.  

Finns det olika typer av kattsand? 

Det finns idag mängder av olika kattsand och även pellets som används i kattlådor. Det allra vanligaste är dock att kattsand består av någon form av lättviktsströ, som sedan har kombinerats med kol eller andra biologiskt nedbrytbara material.  

Hur väljer man rätt kattsand? 

Oavsett vilken typ av kattsand som din katt föredrar, är det viktigt att du säkerställer att den är säker att använda och gärna inte innehåller några kemikalier. Din katts tassar är känsliga och det finns även en risk för att din katt äter ströet. Du vill du undvika att kattsanden innehåller gifter som din katt kan få i sig.  

Biologiskt nedbrytbara material eller naturligt utformade kattsand är mer skonsamma att använda. Dessutom är de ett bättre val för miljön.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att kunna välja ut produkter för denna topplista var det viktigt för oss att basera våra val på källkritisk information och fakta tagen från etablerade hemsidor. Vi har även kombinerat detta med att ta del av kundrecensioner och produktbeskrivningar, för att få en helhetlig förståelse på hur ett bra kattsand ska vara konstruerat.  

När vi valde ut de tre inkluderade valen, var det därför extra viktigt för oss att inkludera kattsand som är snäll mot din katt och som är fri från kemikalier. Vi valde även att utse de bästa valen i flera olika prisklasser, för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val för just dig och din katt oavsett budget.  

Att investera i kattsand som är tillverkat för att vara skonsam mot tassarna, gör att du kan hålla din katt mer frisk.  

Länkar och referenser

Kattsand hos Kattkompaniet, Supercat

Tips, så får du katten att använda lådan