Bästa hundselen 2024 – ge din hund bättre komfort under promenaden!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Comfort Walk Pro Harness2. Ruffwear Web Master3. Zero DC Shorter
Comfort Walk Pro HarnessRuffwear Web MasterZero DC Shorter

Bästa hundselen 2024 – För din hund vill du alltid ha det absolut bästa. Speciellt när det kommer till något så viktigt som en hundsele. För att en hundsele ska fungera optimalt är det viktigt att den har en passform som ger komfort till din hund. Du vill inte att den ska förhindra hundens naturliga rörelse när ni är ute och går. Det finns även olika selar beroende på vad för ras du har och om hunden har en tendens till att rymma. 

I vår recension har vi listat de bästa hundselarna som finns på marknaden. Genom att investera i en bra sele för din hund kan du hjälpa din hunds viktiga utveckling och rörelsemönster. Gör promenaden och träningen roligare för både dig och din hund med rätt hundsele.  

Topp 3 hundselar bäst i test 2024

1. Y-selar Comfort Walk Pro Harness Ny 2020 – Ger komfort och är enkel att justera!

 • Ergonomisk passform 
 • Du kan justera storleken 
 • Skonsam för rygg och nacke 
 • Har en reflex  

Hundselen Comfort Walk pro Harness är en stark sele som du kan lita på. Den har en mjuk stoppning som kan andas och materialet på denna hundsele är enkel att hålla ren då den har smuts- och vattenavvisande material. Comfort Walk Pro Harness kommer också i många olika färger. 

Denna hundsele är perfekt för vardagen då den är enkel att ta på och av din hund. Passformen är dessutom ergonomisk och du kan enkelt justera selen för just din hund då den har fyra justeringspunkter. Selen har också två fästpunkter för ditt koppel –en på magen och en på bröstkorgen. Har du en hund som drar på promenader är detta alternativ verkligen något att rekommendera! 

 

2. Ruffwear Web Master – Multifunktionell hundsele – För aktiva hundar!

 • 5 justeringspunkter 
 • Vadderade delar för bättre komfort 
 • Dubbla remmar och fästen 
 • Reflekterad sele  

Denna hundsele är bäst för hundar som är aktiva och sportiga. Det är även en sele för dig som har en hund som har en tendens att försöka rymma för att upptäcka världen själv. Web Master – Multifunktionell hundsele kommer med dubbla remmar och fästen för att förhindra att hunden rymmer.  

Web Master selen kommer med extra komfort för din hund då remmar och bröstpartit på selen är vadderade. Den kommer med fem justeringspunkter för att den ska få den perfekta passformen för din hund. Selen har också reflekterande band som ger hunden ökad synlighet när det är mörkt ute. Slipp oro när du är ute med din hund. Detta val av sele gör att du kan känna dig helt säker ute på promenader – både morgon och kväll! 

3. Y-selar Zero DC Shorter – För vardag och hundsporter!

 • Fullt vadderad 
 • Hunden får fri rörelse 
 • Justerbar i storleken 
 • Reflexer 

För dig som är ute efter en multifunktionell hundsele är Zero DC Shorter ett smart alternativ.  Den är fullt vadderad så att hunden är bekväm och du kan enkelt justera remmarna på denna sele så att den sitter rätt på din hund utan att det skaver. Att sätta på selen är enkelt då den har snabbspännen på båda sidorna. För att sätta på den behöver du endast trä den över huvudet och för att sedan spänna till den på plats.  

Hunden har en full rörelse i Zero DC Shorter och den har även reflexer som gör att ni blir synliga vid sämre ljusförhållanden. Materialet på denna sele är också vattenavstötande och snabbtorkande. Selen kommer också i en hel del olika färger som du kan välja mellan! 

 

Tre vanliga frågor om hundselar: 

Är en sele bättre än ett halsband? 

En hundsele ger din hund en bättre rörelse än med ett halsband då hunden får en större frihet. Med en sele får du heller inget tryck på nacken. Detta är speciellt viktigt med valpar, då en valps nacke inte är lika stark. Drar hunden kan detta då ge skador på nacken med ett halsband. Att träna en hund är också bättre tillsammans med en sele, eftersom rörelsemönstret blir mer fritt.  

Hur väljer jag bäst en hundsele? 

Storleken på selen är viktig så att den har rätt passform till din hund och att den sitter åt så pass bra att den inte faller av. En annan sak att tänka på är att det är bäst att inte ha en sele som sitter helt över bröstet. Att hunden är en fri rörelse i bogleden är även viktigt och att den inte  trycker mot hundens hals.  

Hur vet jag om hundselen kommer att passa min hund? 

Om en hundsele är allt för stor för din hund kommer hunden enkelt att kunna ta sig ut selen. Om den är för liten kan detta hindra din hunds naturliga rörelser vilket kan ge skador på hundens kropp och ge skavsår. Innan du köper en hundsele är det viktigt att du mäter din hund för att hitta rätt storlek. De flesta hundselar kommer idag med en guide om hur du ska mäta din hund på korrekt sätt.  

Bästa hundselen
Säkra din hund med en praktisk hundsele

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

När det kommer till att köpa en hundsele är det viktigt att det blir helt rätt. Vi har därför granskat olika hundselar väldigt noga innan vi valde ut våra topp 3 val.  

I våra val av hundselar har vi noga gått igenom olika produkter på marknaden och vilka som är mest säkra och ergonomiska för din hund. Att välja ut alternativ av  hundselar med fri rörelse och en god passform var därför en självklarhet när vi skapat denna topplista. Det leder till att hunden kan röra sig bättre och undvika skador. I vårt val finns hundselar som passar olika hundar både i vardagen, eller för mer sportiga event som exempelvis vandring och även för tävlingar.  

En hundsele är en god investering, då den är skonsammare för hundens kropp. Har du en hund som drar i kopplet borde en hundsele stå högst upp på listan för att skydda nacken. Oavsett om du hittat din favorit av hundselar på vår lista eller någon annanstans hoppas vi att denna guide har hjälpt till att hitta rätt i djungeln av hundselar! 

Länkar och referenser:

Hundselar hos Doggie.se