Bästa hundskorna 2023 – skydda din hunds tassar under promenaderna!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. S & P Boots Hundskor2. Feel Active Hiker Hundskor3. Trixie Hundsko Neopren
S & P Boots HundskorFeel Active Hiker HundskorTrixie Hundsko Neopren

Bästa hundskorna 2023 – När du promenerar med din vän i staden eller i svår terräng, finns det en risk för att du kan stöta på vassa stenar eller krossat glas. Ett par hundskor som är anpassade efter din hunds vikt och tassar, kommer då att skydda tassarna från att skadas under promenaden. Det kan ta några vändor innan din hund har vant sig vid skorna, men efter detta kommer din hund gå som på moln.

Vid val av hundskor är det dock några saker som du bör ha i åtanke. Framförallt ska du välja en storlek som passar din hund, för att skorna ska vara sköna att bära och även ha bra passform. Vi listar de bästa hundskorna, som också erbjuder ett brett utbud av olika storlekar!

Topp 3 hundskor bäst i test 2023

1. Vår vinnare! S & P Boots Hundskor

 • Halkfria sulor
 • Material: 100% polyester
 • Reflekterande kardborrestängning
 • Flera olika storlekar

Vi har utsett S & P Boots som marknadens bästa hundskor. De är tillverkade av 100% polyester, vilket gör skorna mycket tåliga, reflekterande kardborrestängning gör din hund synlig i dåligt väder och skornas halkfria sulor säkerställer att din hund kan springa och hoppa omkring utan risk för att skada benen eller tassarna. Utöver detta säljs de även till ett mycket bra pris.

För att du ska kunna göra ett skräddarsytt val, säljs dessa hundskor i sex olika storlekar som sträcker sig från XS upp till XXL. Välj en storlek som passar din hund och ni kan sedan promenera helt säkert!

 

2. Feel Active Hiker Hundskor 2-pack – 7 olika storlekar!

 • Skyddar tassarna i svår terräng
 • Kardborrestängning
 • Passar hundar upp till 45 kilo
 • Diskret design

Feel Active Hiker har designats med din hunds tassar i åtanke. De har därför en mycket skön passform och går att köpa i flera olika storlekar, där den största storleken passar hundar med en vikt på maximalt 45 kilo.

Skornas kardborrestängning gör det mycket enkelt att spänna fast skorna, samt justera passformen för att de ska sitta som en smäck. En stor fördel med denna modell är att de säljs i 2-pack. Många hundar behöver olika storlekar fram- och baktill, vilket innebär att du med Feel Active kan göra ett mer skräddarsytt val.

3. Trixie Hundsko Neopren 2-pack – Passar hundar upp till 45 kilo!

 • Flera olika storlekar
 • Mjukt material
 • Inkluderar 2 par skor
 • Skyddar hundens tassar

De mycket diskreta och stilrena Trixie Neopren säljs i 2-pack, för att du ska kunna göra ett anpassat val då många hundar behöver olika storlekar fram- och baktill. Dessutom behöver du inte köpa fyra nya om du skulle råka tappa bort en. Skorna är tillverkade av ett mjukt material, som gör dem mycket sköna att bära under promenaderna utomhus.

Trixie Neopren säljs i fem olika storlekar, som sträcker sig från S upp till XXL. Detta gör att skorna är anpassade för samtliga hundar på upp till 45 kilo. Letar du efter ett par prisvänliga och väldesignade hundskor, så rekommenderar vi att du kikar lite extra på dessa.

Tre vanliga frågor om hundskor:

Hur väljer man rätt hundskor?

Det är flera saker som du behöver tänka på när du köper nya hundskor. Dels måste de vara anpassade för den typ av miljö som du vanligtvis promenerar i och om de ska användas på snö eller i kalla temperaturer, måste de också vara värmeisolerande för att skydda hundens tassar mot kylan.

Utöver detta måste du också säkerställa att skorna har en optimal passform för att de inte ska skava på din hunds tassar. För små eller stora skor kan orsaka problem med leder och tassar, vilket du såklart vill undvika. Ett inköp av hundskor i rätt storlek kommer istället att skydda tassarna, för att du och din hund ska kunna promenera överallt.

Finns det några risker med hundskor?

Om du väljer rätt hundskor finns det inga risker med att använda dem när du promenerar i staden eller skogen. Dock måste skorna vara anpassade för terrängen och inte skava på din hunds fötter. Utöver detta måste skorna även vara anpassade för din hunds totala vikt, för att vikten ska fördelas jämnt när skorna används.

Hur rengör man hundskorna på bästa sätt?

Eftersom skorna används utomhus, kommer de att bli ordentligt smutsiga. För att de fortsatt ska vara bekväma, är det därför viktigt att skorna rengörs med jämna mellanrum. De flesta skor går att tvätta i maskin efter angivna instruktioner.

Bästa hundskorna
Gör dig hund glad och säker under promenader med ett par hundskor

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vi har skapat denna topplista för att hjälpa dig att göra ett bättre köp av hundskor. Det är viktigt att valet är skräddarsytt för din hund och att du köper ett par skor som faller inom din budget. Turligt nog är hundskor inte en särskilt kostsam investering och då de går att tvätta i maskin, kan de användas om och om igen.

När vi letade fram vilka hundskor vi ville inkludera på denna topplista, var det framförallt några saker som vi kikade lite extra på. Detta var passform, hur de stängs och vilket material skorna är tillverkade av. Vi har också säkerställt att de tre modeller vi slutligen valde ut, har ett brett utbud av storlekar för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val.

Skydda din hunds tassar under promenaderna med ett par hundskor. Du behöver inte längre oroa dig för underlaget och kan hitta nya stigar även där terrängen är svår!

Länkar och referenser:

https://hundfixarn.se/basta-hundskor/

https://www.husdjursrevyn.se/hund/hundskor

Vi har jämfört hundskor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Vetzoo
Zooplus