Bästa midjebälte till hund 2023 – Underlätta dina promenader med fria händer!

av husdjur.nu
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Trixie löparbälte2. NEEWA Canicross joggningbälte3. Trixie Hands-Free bälte med koppel
Trixie löparbälteNEEWA Canicross joggningbälteTrixie Hands-Free bälte med koppel

Bästa midjebälte till hund – Ett midjebälte eller hundförarbälte som det också kan kallas för är ett perfekt hjälpmedel för dig när du är ute och går med hunden men behöver ha händerna fria. Ett midjebälte kan användas vid många olika typer av utomhusaktiviteter inte bara när det är dags för en vanlig rastning.

Det fungerar att använda på ett mycket enkelt och smidigt sätt vid joggning, skidåkning, vandring och om du har flera hundar att rasta samtidigt. Här nedan listar vi produkter som är enastående alternativ för dig som tänk på att köpa ett midjebälte!

Topp 3 bästa midjebälten för hundar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Trixie löparbälte

 • Expanderlina
 • Bälte med två fickor
 • För hundar som väger 40kg eller mindre
 • Reflexer

Trixie löparbälte är ett midjebälte med expanderlina som passar perfekt när det är dags för utomhusaktiveter som joggning, skidåkning eller bara för att ta en helt vanlig promenad. Hunden är kopplad till midjebältet medan du har dina händer helt fria.

Detta bälte har många bra egenskaper som expanderlinan som gör att ryck ifrån hunden minskar och belastningen kommer inte vara lika stor för varken dig eller din hund. Bältet har även reflexer vilket är fördelaktigt för promenader på kvällen eller när det är mörkt ute. Det finns också två fickor på bältet där du kan förvara ina ägodelar såsom nycklar eller mobiltelefon men också saker för hunden som hundbajspåsar, hundgodis eller liknande.

Bältet är tillverkat utav slitstarkt nylon och har en följande länk som gör att kopplet blir följsamt och hindrar så att kopplet inte snurrar in sig i sig själv. Observera att detta koppel inte passar för hundar som väger mer än 40 kilo. Kopplet har ett mått på 100-135 centimeter i längd och är 2,5 centimeter brett. Bältets längd är 60 – 120 centimeter och är 4 centimeter brett.

2. NEEWA Canicross joggningbälte – Bästa bältet för jogging

 • Reflexer
 • Gjort utav ett material som andas och är lätt
 • Bälte med benslingor
 • Ficka med kedja

NEEWA Canicross Joggingbälte är ett midjebälte som passar perfekt för dig med en sele på din hund. Detta midjebälte har en flexibel lina som dämpar ryck från att uppstå och för bästa effekt bör linan alltid vara spänd emellan er.

Detta bälte passar utmärkt för just jogging och framförallt när du vill kunna ha händerna fria. Bältet fästs runt din mage och fixeras med benslingorna. På så sätt kommer det inte släppa eller lossna, inte ens när du springer. Bältet är gjort av ett material som andas och är ventilerande tillsammans med den bekväma passformen.

Bältet har en ficka med dragkedja där du kan lägga dina nycklar eller andra typer av föremål och även ett reflexband som ökar din och hundens säkerhet i mörkret. Textilerna absorberar inte vätska, tappar inte formen och kan självklart återanvändas. Med detta hundförarbälte kan både du och din hund ha det roligt tillsammans ute i naturen.

 

3. Trixie Hands-Free bälte med koppel – kan användas som fristående koppel

 • Reflexer
 • Handtag för normal användning
 • Tillverkat utav slitstarkt nylon
 • Snabbt och användarvänligt säkerhetslås

Trixie Hands-Free-Bälte och koppel är gjort utav nylon och neopren som passar för små och medelstora hundar. Detta bälte är jätteenkelt och smidigt att använda som avlastar dina händer under promenaden. Perfekt ifall du måste rasta en eller flera hundar på samma gång eller om du är ett stort fan av stavgång.

En god egenskap på detta midjebälte är att det finns ett handtag på kopplet vilket gör det möjligt för dig att kunna ta bort det och använda som ett vanligt koppel när du vill.

Bältets storlek går att justera från 60 till 130 centimeter och det är 2,5 centimeter brett. Hundförarbältet är mycket bekvämt att använda med hjälp av det vadderade bakstycket och det har även reflekterande detaljer som ökar synligheten vid mörker.

3 vanliga frågor om midjebälten för hund:

Hur fungerar ett midjebälte?

Ett midjebälte fungerar på ett väldigt enkelt sätt. Det brukar vanligtvis levereras med ett justerbart bälte som går runt din midja. Detta midjebälte är då anslutet till ett elastiskt koppel som vanligtvis sitter fast med hjälp av clips eller spännen. Hundförarbälten går även att användas för två hundar på samma gång men då är det bäst att köpa modellerna som är utformade för att klara av två samtidigt.

Vad finns det för fördelar med ett midjebälte?

Ett midjebälte är ett perfekt hjälpmedel för dig som vill kunna ha dina händer fria när du är ute och promenerar eller joggar med din hund. Det kan användas vid många olika typer av utomhusaktivet och passar perfekt för den aktiva. Att vandra, jogga eller åka skidor är något som både du och din hund uppskattar att göra och med ett midjebälte kan ni göra det på ett enkelt sätt.

Förutom att ett hundförarbälte ger fria händer så ger det dig även större rörelsefrihet och avlastar dina händer och armar. Detta är ett stort plus hos dig som har en stark hund eller om du rastar flera hundar på samma gång. Tänk på att använda dig utav en bra dragsele för hunden och ett expanderkoppel vid aktiviteter som skidåkning eller joggning. Om du har en hund som ofta vill äta främmande föremål på promenaden kan du kombinera ett midjebälte med en munkorg för en tryggare rastning.

Vad ska man tänka på när man köper ett midjebälte?

Det finns många olika typer utav midjebälten att välja bland. När du ska göra ditt val så är det först och främst viktigt att tänka på vilket syfte det ska ha, med andra ord till vilka slags aktiviteter. Om du kommer använda ditt midjebälte mycket ute i mörkret så är det dessutom bra att välja ett med reflexer. Det absolut viktigaste innan köp är att kolla alla måtten på hundförarbältet så du vet om det klarar av din hunds storlek och vikt.

Bästa midjebälte för hund
Upptäck fördelarna med fria händer under promenaden med ett midjebälte för hund

Källor:

https ://hundfixarn.se/basta-midjebalte-till-hund/

https ://djurdrömmar.se/basta-midjebalten-for-hundar/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa midjebältet till hunden

VetZoo
Zooplus
Pricerunner
Prisjakt