Bästa kaninburen för utomhusbruk 2023 – Ger din kanin en bättre rörelsefrihet!

av husdjur.nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Vario XXL – Extra stor kaninbur2. Eco Samy3. Freetime Kaninbur
Vario XXL – Extra stor kaninburEco SamyFreetime Kaninbur

Bästa kaninburen för utomhusbruk 2023 – Kaniner älskar att skutta omkring och kräver mer utrymme än många kanske kan tyckas tro, för att få utlopp för sin energi och må bra. För att din kanin ska ha mer yta att röra sig på, kan det vara värt att investera i en lagom stor kaninbur för utomhusbruk. Detta passar även perfekt för dig som bor mindre och de flesta kaninarter kan bo utomhus under hela året.

För att din kanin ska vara säker och för att du ska kunna säkerställa att din kanin har tillräckligt stor yta att röra sig på, är det några saker som du måste ha i åtanke under köpet. Däribland har formen, designen, tillverkningsmaterialet och innerhöjden en stor betydelse.

Men oroa dig inte. Vi har satt samman en topplista med tre välkonstruerade modeller av kaninburar som vi tycker du ska kika lite extra på. Däribland har vi utsett Varios kaninbur XXL till den bästa kaninburen för utomhusbruk.

Topp 3 kaninburar för utomhusbruk bäst i test 2023 

1. Vario XXL – Extra stor kaninbur!  

 • Inbyggd höhäck 
 • Enkel att rengöra 
 • Antal dörrar: 3 stycken 
 • Innerhöjd: 60 centimeter 

Om du vill att din kanin ska ha en större yta att leka och skutta omkring på, så kommer Varios kaninbur XXL att vara ett passande val. Den är byggd av starkt och robust trä, som har behandlats med en skyddande och skonsam glasering. Detta för att kaninburen ska vara vädertålig och hålla i flera säsonger.  

Kaninburen har två stycken dörrar och är utrustad med ett galler av högkvalitativt material. Detta håller ditt husdjur säker och tack vare tre inkluderade dörrar, två på framsidan och en på sidan är buren enklare att rengöra och justera. För att du enkelt ska kunna nå din kanin har buren även utrustats med en lucka.  

2. Eco Samy – Underhållsfritt material!  

 •  Innerhöjd: 50 centimeter 
 •  Vattentät konstruktion 
 •  Enkel montering 
 •  Antal dörrar: 2 stycken 

Denna stabila kaninbur Samy från Eco, är ett perfekt inköp för dig som letar efter en underhållsfri bur med bra utrymme. Bottnen kan även dras ut, för att du på så vis ska kunna rensa buren, snabbt och smidigt.  

Buren är tillverkad av biologiskt material, varav 40% trä och resterande består av återvunnen plast. Tillverkningsmaterialet och burens konstruktion, gör den UV- och väderbeständig. Utöver detta är kaninburen mycket enkel att montera och säljs med förborrade hål. Tack vare välformulerade instruktioner, kan du snabbt introducera din kanin till sitt nya krypin. 

 

3. Freetime Kaninbur – Rymlig utegård!  

 • Justerbar design 
 • Utdragbar botten 
 • Enkel att rengöra 
 • Innerhöjd: 58 centimeter 

Kaninburen från Freetime har en väldigt generös konstruktion, som ger din kanin gott om gräs att skutta omkring på, samtidigt som den även är utrustad med ett större kaninhus. Konstruktionen är väldigt justerbar, där du kan stänga till utegården under natten och därmed säkerställa att din kanin hålls säker eller inte gräver sig ur.

Freetime har även sett till att buren är enkel att rengöra. Med en utdragbar botten kan du snabbt byta spån i buren eller spola av den för en mer grundlig rengöring. En mycket rymlig modell som din kanin kommer att uppskatta!

Tre vanliga frågor om kaninburar för utomhusbruk: 

Hur stor yta behöver en kanin ha utomhus? 

Hur stor buren behöver vara beror på hur stor din kanin är. Men ha som riktlinje att kaniner under 2 kilo behöver en bur på minst 100 x 50 centimeter enligt Jordbruksverket. Men din kanin kommer definitivt att må bättre av en bur som är betydligt större än så. Så kika på en bur som ger din kanin gott med utrymme att skutta omkring på.  

Kan man använda kaninburen året om? 

De flesta kaniner tål att bo utomhus året om. Om du planerar att använda buren även under vintern måste den vara upphöjd från marken. Dessutom krävs särskilda skötselråd för vintern, framförallt vad gäller kaninens förråd av mat och vatten.  

Hur väljer man rätt kaninbur? 

När planerar du att använda buren och hur stor är din kanin? Detta är två saker som kommer att väga in vid valet av kaninbur för utomhusbruk. Det är viktigt att buren är tillräckligt stor för att ge din kanin gott med utrymme. Det är även viktigt att den är tillverkad av stabila material som håller din kanin skyddad från andra djur.  

En annan sak som du måste säkerställa är att om buren inte har ett underliggande galler, måste detta adderas för att kaninburen ska kunna brukas på natten. Det finns annars risk för att din kanin gräver sig ur. Alternativt ska du kunna stänga för detta område, så att det inte kan användas när du inte kan hålla koll på buren.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Att köpa rätt kaninbur kan vara knepigt och det är viktigt att du väljer en som passar din kanin. För att du ska kunna göra ett bra val, har vi satt samman denna topplista med marknadens tre bästa kaninburar för utomhusbruk. De är samtliga designade för att ge din kanin gott med utrymme och är tillverkade av kvalitetsmaterial.  

Det var framförallt tre punkter som vägde in allra mest, när vi jämförde olika modeller på marknaden. Detta var konstruktion, material och ytmått.  De tre modeller vi inkluderade har en väldigt bra balans av dessa tre faktorer. Så det enda du behöver göra är att välja din favorit! 

Länkar och referenser

Alla kaninhus hos Granngården

Monteringsvideo Vario XXL